Πακιστάν – Πατέρας σκότωσε την κόρη του για μια φωτογραφία στα social media

Η κίνησή της τον ντρόπιασε – Στη δολοφονία μετείχαν κι άλλοι συγγενείς.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η 18χρονη γυναίκα πυροβολήθηκε από τον πατέρα της την περασμένη εβδομάδα στη βορειοδυτική κοιλάδα Κολάι-Πάλας κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, αφού οι συγγενείς της τον συμβούλεψαν να το κάνει.

Οι συγγενείς ζήτησαν επίσης, να δολοφονηθεί και η φίλη της κοπέλας, που εμφανιζόταν μαζί της στη φωτογραφία. Ωστόσο, εκείνη γλίτωσε, αφού παρενέβησαν οι αρχές, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο πατέρας, Arslan Mohsin, και τρεις συγγενείς συνελήφθησαν και προσήχθησαν ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός Masood Khan, προσθέτοντας ότι εκκρεμούν και άλλες συλλήψεις.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες γυναίκες, στο μουσουλμανικό Πακιστάν και σε βαθιά συντηρητικές, αγροτικές περιοχές, πέφτουν θύματα «δολοφονιών τιμής», οι οποίες πραγματοποιούνται από συγγενείς που δηλώνουν ότι ενεργούν για να υπερασπιστούν την τιμή της οικογένειας, σύμφωνα με στοιχεία από οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων.

Οι δημοσίευση εικόνων με πρόσωπα γυναικών και γενικά η δημόσια παρουσία μιας γυναίκας στα Μέσα Ενημέρωσης ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρείται ταμπούμ κυρίως σε περιοχές που ζουν φυλές.

Πακιστανοί νομοθέτες ζήτησαν αυστηρή τιμωρία για τους φερόμενους ως δολοφόνους και ομάδες δικαιωμάτων έχουν εκφράσει ανησυχίες για την αποτυχία της χώρας να πατάξει τέτοια εγκλήματα.

Παρά τους αυστηρότερους νόμους και την κοινωνική κατακραυγή στο Πακιστάν, οι «δολοφονίες τιμής» συνεχίζονται, με 384 περιπτώσεις να έχουν αναφερθεί από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν μόνο το 2022.

«Η κυβέρνηση του Πακιστάν και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου καλούνται να παράσχουν προστασία στους επιζώντες αυτής της υπόθεσης και να διώξουν αυτούς που εμπλέκονται χωρίς να προσφύγουν στην θανατική ποινή», σημείωσε η Νάντια Ράχμαν του περιφερειακού γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Νότια Ασία.

Πηγή: Πρώτο θέμα

Σχετικές δημοσιεύσεις