Πανέτοιμη για ένα Brexit χωρίς συμφωνία δηλώνει η Γερμανία

Η Γερμανία εμφανίζεται πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, διαβεβαίωσε η Ουλρίκε Ντέμερ.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, επισήμανε ταυτόχρονα ότι επιθυμία της κυβέρνησης παραμένει η επίτευξη συμφωνίας για το Brexit.

«Γενικά ισχύει ότι είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Και ήμασταν ήδη και από πριν. Επιθυμούμε ωστόσο να έχουμε μια συμφωνία και εξακολουθούμε να επιθυμούμε ένα

συντεταγμένο Brexit της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ. Μια έξοδος χωρίς συμφωνία δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός», δήλωσε η κυρία Ντέμερ.

Επίσης από το υπουργείο Εξωτερικών η εκπρόσωπος Μαρία Άντεμπαρ τόνισε ότι έχει γίνει από την αρχή πολύ επιμελής και ενδελεχής προετοιμασία και αναφέρθηκε σε περισσότερους από 50 νόμους οι οποίοι θα εφαρμοστούν σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια, ακόμη και για αυτά τα οποία δεν επιθυμούμε», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Άντεμπαρ. 

Την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με το ΑΜΝΑ το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι οι Βρετανοί οι οποίοι είναι κάτοικοι Γερμανίας, θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα ακόμη και σε περίπτωση άτακτου Brexit, οπότε η σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ θα είναι νομικά ασαφής.

Σχετικές δημοσιεύσεις