Παραιτήθηκε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. – Έρχονται έκτακτες κρίσεις

Την παραίτησή του υπέβαλλε από αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ο αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος έπειτα από την κίνηση του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να μην παραβρεθεί στην ευρεία αστυνομική σύσκεψη που έγινε στο αρχηγείο τη ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται να ζήτησε την παραίτηση του κ. Ανδρικόπουλου, κάτι το οποίο έκανε ο μέχρι τώρα αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και αναμένεται η παραίτηση αυτή να γίνει δεκτή από τον υπουργό.

Νωρίτερα προχώρησε σε μία πρωτοφανή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα με ξεκάθαρους αποδέκτες, καθώς πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη της Ελληνικής Αστυνομίας χωρίς την παρουσία του αρχηγού, του υπαρχηγού και των επιτελών του σώματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: o γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, οι διευθυντές των αστυνομικών διευθύνσεων του Λεκανοπεδίου, προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο διοικητής της ασφάλειας και οι διοικητές των τμημάτων ασφαλείας της Αττικής. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε ουσιαστικά μήνυμα πως τόσο ο αρχηγός και ο υπαρχηγός και οι επιτελείς δεν έχουν θέση στη νέα εποχή του υπουργείου.

Σχετικές δημοσιεύσεις