Ποσότητα ρεκόρ φυκιών “πνίγει” τις ακτές στην Καραϊβική και στο Πουέρτο Ρίκο

Ποσότητες ρεκόρ φυκιών πνίγουν τις ακτές της Καραϊβικής από το Πουέρτο Ρίκο έως τα Μπαρμπάντος, σκοτώνοντας ψάρια και άλλα άγρια ​​ζώα, πνίγοντας τον τουρισμό και απελευθερώνοντας βρωμερά, επιβλαβή αέρια.

Περισσότεροι από 24 εκατομμύρια τόνοι σάργκασου κάλυπταν τον Ατλαντικό τον Ιούνιο, καταρρίπτοντας το ρεκόρ όλων των εποχών, που σημειώθηκε το 2018, κατά 20%, σύμφωνα με το Εργαστήριο Οπτικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα.

Και ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες από τα καφέ φύκια έχουν παρασυρθεί στην Καραϊβική Θάλασσα. Ένα ρωμαλέο χαλί από βλάστηση περικύκλωσε πρόσφατα ένα ακατοίκητο νησί κοντά στη γαλλική επικράτεια της Καραϊβικής του St. Martin που είναι δημοφιλές στους τουρίστες, αναγκάζοντας τους αξιωματούχους να αναστείλουν την υπηρεσία φέρι μποτ και να ακυρώσουν εκδρομές με καγιάκ, κωπηλασία και κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Τα συνήθως ημιδιαφανή γαλαζοπράσινα νερά γύρω από το νησί Pinel μετατράπηκαν σε μια φραγκοσκιτρινωπό-καφέ λάσπη.

φύκια στην Καραϊβική

(Ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες από τα καφέ φύκια έχουν παρασυρθεί στην Καραϊβική Θάλασσα)

Οι επιστήμονες λένε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να προσδιοριστεί γιατί τα επίπεδα σαργάσου στην περιοχή είναι τόσο υψηλά, αλλά το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος της Καραϊβικής των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι πιθανοί παράγοντες περιλαμβάνουν την αύξηση της θερμοκρασίας του νερού ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και τα λιπάσματα και τα λύματα που είναι φορτωμένα με άζωτο. τρέφουν τα φύκια. «Φέτος ήταν η χειρότερη χρονιά που έχει καταγραφεί», είπε η Lisa Krimsky, πανεπιστημιακή ερευνήτρια με το Florida Sea Grant, ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην προστασία της ακτής. «Είναι απολύτως καταστροφικό για την περιοχή».

Σχετικές δημοσιεύσεις