Πουλήθηκε ο πύργος του Ζισκάρ ντ’ Εστέν – “Ερωτευμένος” δηλώνει ο νέος ιδιοκτήτης

Ο πύργος του πρώην προέδρου της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν στην Ωβέρνη (κεντρική Γαλλία), ο οποίος διετίθετο προς πώληση εδώ και 16 χρόνια, βρήκε επιτέλους αγοραστή, ανακοίνωσε σήμερα το μεσιτικό γραφείο που πραγματοποίησε τη συναλλαγή.
Το Chateau de Varvasse, περίπου 1.000 τετραγωνικά μέτρα σε μια έκταση σχεδόν 56 στρεμμάτων στο Σανονά, επωλήθη μεταξύ 1 και 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, δηλαδή στο μισό της αρχικής τιμής, η οποία είχει ορισθεί το 2004 στα 2,9 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο Ζακ Εστέβ, διευθυντής του γραφείου Esteve Immobilier, που βρίσκεται στο Κλερμόν-Φεράν.

Το συμβόλαιο της πώλησης υπογράφηκε στις 5 Φεβρουαρίου και ο αγοραστής «είναι ένας πενηντάρης από την Ωβέρνη, πολύ σεμνός, πολύ απλός, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος», διευκρίνισε ο Εστέβ, ο οποίος γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια την οικογένεια Ζισκάρ ντ’ Εστέν.

«Είχα εξηγήσει στον Βαλερί Ζισκάρ ντ’Εστέν το 2006 πως δύσκολα θα μπορούσαμε να το πουλήσουμε πάνω από τα δύο εκατομμύρια ευρώ, όμως σαν καλός κάτοικος της Ωβέρνης, δεν ήθελε να κατέβει», αστειεύτηκε κάνοντας υπαινιγμό στην υποτιθέμενη τσιγκουνιά των κατοίκων αυτής της περιφέρειας.

Η οικογένεια είχε πει όχι σε πολλούς επίδοξους αγοραστές. Ένας συμβιβασμός είχε υπογραφεί με έναν Ολλανδό το 2008 με τη μεσολάβηση ενός άλλου μεσιτικού γραφείου, όμως δεν είχε ευοδωθεί.

«Είχαμε έναν πελάτη από το Ντουμπάι που ενδιαφερόταν στην τιμή του 1,7 εκατομμυρίου, αλλά η οικογένεια αρνήθηκε. Ο πρόεδρος θα ήθελε πολύ να πουλήσει σ’ έναν Αφρικανό», είπε ο Εστέβ.
Ο νέος αγοραστής «ερωτεύτηκε τον πύργο από την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε τον Οκτώβριο και ο συμβιβασμός υπογράφηκε στις 5 Νοεμβρίου», πρόσθεσε.

Σχετικές δημοσιεύσεις