Πού θα «κάτσει» η τιμή στο σουβλάκι στη Θεσσαλονίκη

Πού θα «κάτσει» η τιμή στο σουβλάκι στη ΘεσσαλονίκηΠροβληματισμένοι δηλώνουν οι επιχειρηματίες στον χώρο των ψητοπωλείων,

αναφορικά με το εάν η αύξηση στην τιμή του χοιρινού κρέατος -λόγω των αυξημένων ευρωπαϊκών εξαγωγών στην Κίνα- θα οδηγήσει εν τέλει σε αύξηση και της τιμής που πωλούν το παραδοσιακό σουβλάκι.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θεσμικοί εκπρόσωποι των καταστηματαρχών εστίασης από αρκετές περιοχές της χώρας, οι περισσότεροι δηλώνουν, ότι θα απορροφήσουν αυτή την αύξηση διατηρώντας την ίδια τιμή, ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν να μετακυληθεί στον καταναλωτή διαμορφώνοντας την ανώτερη τιμή στα 2,70 με 2,80 ευρώ.

Θεσσαλονίκη

Απόλυτα ξεκάθαρος ως προς τη μη αύξηση των τιμών στο σουβλάκι ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και καφέ-μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας, με αφορμή δηλώσεις εκπροσώπου του υπό σύσταση Σωματείου Ψητοπωλών στην Αθήνα, βάσει των οποίων από την 1η Μαΐου το σουβλάκι θα πωλείται στα 3 ευρώ, λόγω της αύξησης της τιμής του κρέατος διεθνώς.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία αύξηση, δεν έχουμε βγάλει καμία τέτοια απόφαση. Και ούτε θα βγάλουμε προς το παρόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλοκώστας, μιλώντας στο ΑΠΕ, συμπληρώνοντας ότι έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τον πρόεδρο του σωματείου Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης Σάββα Κεσίδη.

«Βγήκε κάποιος στην Αθήνα και ανακοίνωσε, ότι θα κάνει αύξηση στο σουβλάκι, επειδή θα ανέβει η τιμή του κρέατος (…) Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ενόψει εορτών, ανεβάζουν κάποιο ποσοστό (…) Βρίσκουν ευκαιρία και ανεβάζουν τις τιμές λόγω εορτών. Αυτός είπε, ότι θα ανεβάσουν την τιμή στο σουβλάκι τους, καλά κάνει και το κάνει, ό,τι είναι νόμιμο ας το κάνει, όπως θέλει. Η αγορά ξέρει να κρίνει την πορεία του κάθε επαγγελματία», πρόσθεσε ο κ. Φιλοκώστας, υπογραμμίζοντας ότι η αγορά ομαλοποιείται μετά τις γιορτές.

Σχετικές δημοσιεύσεις