Προβολή του δήμου Αριστοτέλη μέσα από χαρτογραφημένη οινική περιήγηση

Με αφετηρία τη «γιορτή του αμπελουργού», που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Παναγία την περασμένη Κυριακή, ο δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, παρουσίασε και οριοθέτησε στον διεθνή τουριστικό «χάρτη» την οινική περιήγηση που έχει ως προορισμό την ανατολική Χαλκιδική.

Ως χαρτογραφημένο τουριστικό προϊόν, πλέον, η εν λόγω οινική περιήγηση αποτελεί μέρος της αντίστοιχης μακεδονικής «από τη Νάουσα μέχρι τον Άθωνα, την Καβάλα και τη Δράμα».

Στη «γιορτή του αμπελουργού», κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου, απόλαυσαν τα διονυσιακά χορευτικά δρώμενα, που παρουσίασαν οι Μωμόγεροι από τη Νέα Νικομήδεια Ημαθίας, περιοχή που αποτελεί τον πρώτο οινικό σταθμό της εν λόγω περιήγησης. Χορευτές από ολόκληρο το δήμο Αριστοτέλη πλαισίωσαν τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες, αποδεικνύοντας ότι η ενωτική δύναμη του χορού μπορεί να δημιουργεί σύζευξη ανάμεσα στα προσφερόμενα πολιτιστικά προϊόντα της Νάουσας, της Βέροιας και της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Εκπρόσωποι του ρουμανικού τηλεοπτικού δικτύου T.V.R. αλλά και του βουλγάρικου Bulgaria On Air TV κατέγραψαν κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων και της περιήγησης, λαμβάνοντας μέρος σε ένα ταξίδι εξοικείωσης (από 1 έως 4 Φεβρουαρίου), το οποίο αποτέλεσε μέρος του promo tour του KOUZINA 2020. Το ταξίδι συνδύασε την παρουσίαση παραδοσιακών οικισμών του δήμου Αριστοτέλη με την προώθηση εικόνων από την τοπική θρησκευτική ζωή, την ντόπια γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα, αλλά φυσικά και τον τοπικό οίνο.

Την ίδια ώρα, στη θεματική έκθεση FESTIVITAS, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μιλούζη της γαλλικής Αλσατίας (31.1.- 3.2.20) τοπικοί κλαδικοί επιχειρηματίες διοχέτευσαν στο κοινό ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό πακέτο διακοπών, που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει τη μακεδονική ιστορία μέσα από την τοπική οινική περιήγηση. Η συμμετοχή συνδυάστηκε με πολυσέλιδο δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας L’ALSACE και την προώθηση της απευθείας πτήσης της Easy Jet από τη Μιλούζη προς τη Θεσσαλονίκη, που ουσιαστικά ενώνει τις δύο περιοχές.

Σχετικές δημοσιεύσεις