Σκύλος Ντόγκο Αρτζεντίνο κατασπάραξε μικρό κοκόνι

Σκηνικό τρόμου καταγράφηκε στα βόρεια προάστια της Αττικής, ειδικότερα στο Κεφαλάρι, με δύο μεγαλόσωμους σκύλους να κινούνται απειλητικά προς το μέρος μιας γυναίκας και τελικά το ένα από αυτά να κατασπαράζει το κατοικίδιο. Στη συνέχεια οδηγός ΙΧ, λόγω του τεταμένου κλίματος, σταμάτησε και τελικά πυροβόλησε τον σκύλο ράτσας Ντόγκο Αρτζεντίνο που έκανε την επίθεση.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, γύρω στις 17.30. Γνωστή επιχειρηματίας βρισκόταν με τον σκύλο της ράτσας κοκόνι, σε απόσταση 200 μέτρων από το σπίτι της σε γειτονιά του Κεφαλαρίου όταν αντίκρισε δυο μεγαλόσωμα σκυλιά να κατευθύνονται προς το μέρος της. Ένα αδέσποτο κι ένα σκύλο ράτσας Ντόγκο Αρτζεντίνο με κομμένα αυτιά που έφερε κολάρο.

Tο Ντογκο Αρτζεντινο δάγκωσε και την ιδιοκτήτρια του μικροσωμου σκύλου που υπέστη σωματική βλάβη κατι που διαπιστώθηκε κατά την εξέτασή της από τον ιατροδικαστή τη Δευτέρα το πρωί. Επιπλέον, σύμφωνα με την παθούσα, ο οδηγός που πυροβόλησε τον άγριο σκύλο, δέχθηκε επίσης δάγκωμα στο πόδι.

«Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα» λέει η ίδια στο protothema. «To Ντόγκο Αρτζεντίνο σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε στον σκύλο μου, του όρμηξε και άρχισε να το δαγκώνει με μανία. Τα’ χασα. Προσπάθησα να αντιδράσω για να σώσω το σκύλο μου. Άρχισα να τραβάω από το λουρί το Ντόγκο Αρτζεντίνο και να το χτυπάω με κλωτσιές, όμως εκείνο ήταν αφηνιασμένο, δεν σταματούσε με τίποτα» πρόσθεσε.

Τις φωνές της επιχειρηματία άκουσε ιδιωτικός σεκιούριτι που προσπάθησε να την βοηθήσει, προσπαθώντας κι αυτός με τη σειρά του να τραβήξει το Ντόγκο Αρτζεντίνο από τον σκύλο της, όμως ήταν τελικά αδύνατο καθώς ο άγριος σκύλος επιτέθηκε και στους ίδιους.

«Κάποια στιγμή, ο σεκιούριτι κατάφερε να ανοίξει το αυτοκίνητο του για να σώσουμε τον σκύλο μου από τα δόντια του Ντόγκο Αρτζεντίνο, δυστυχώς χωρίς να τα καταφέρουμε αφού το εκτός ελέγχου σκυλί μπήκε μέσα στο όχημα και άρχισε να κατασπαράζει το δικό μου» προσθέτει η επιχειρηματίας.

Λόγω του πανικού, σταμάτησε ένα διερχόμενο όχημα, ο οδηγός του οποίου κατέβηκε για να βοηθήσει. Κι’ αυτός επιχείρησε να σώσει το κατοικίδιο από τα δόντια του Ντόγκο Αρτζεντίνο, όμως δέχθηκε επίθεση και δαγκωματιές.

Ο οδηγός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, οπλοφορούσε. Έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβόλησε τον σκύλο με αποτέλεσμα να το σκοτώσει. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Από τα τραύματα που προκάλεσε στον σκύλο το άλλο ράτσας Ντόγκο Αρτζεντίνο πέθανε το πρώτο. Η επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση κατά της ιδιοκτήτριας του σκύλου που σκότωσε το δικό της.

Ο οδηγός που πυροβόλησε το Ντόγκο Αρτζεντίνο αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ.

Το Ντόγκο Αρτζεντίνο θεωρείται ένα από τα πιο επιθετικά σκυλιά. Για τον λόγο αυτό, έχει απαγορευτεί ως κατοικίδιο σε χώρες όπως η Ουκρανία, η Ισλανδία, η Αυστραλία και η Σιγκαπούρη. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι παράνομο να έχει κάποιος ντόγκο χωρίς νομική εξουσιοδότηση και η μέγιστη ποινή που επιβάλλεται είναι έως και φυλάκιση έξι μηνών.

Σχετικές δημοσιεύσεις