Στις 8 καλύτερες προτάσεις Erasmus+ ερευνητικό έργο από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Στα 8 καλύτερα έργα Erasmus+ της Ευρώπης συμπεριελήφθη το ερευνητικό έργο ARRANGE-ICT: “pArtneRship foR AddressiNG mEgatrends in ICT” που επιμελήθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας(ΠΔΜ) και η ομάδα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, υπό τον επίκουρο καθηγητή Παναγιώτη Σαρηγιαννίδη.  Το πρόγραμμα, το οποίο συντονίστηκε από το ΠΔΜ και υποβλήθηκε στη Βουλγαρία σε συνεργασία με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Σόφιας, έλαβε το πρώτο βραβείο ποιότητας στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ για τις Στρατηγικές Συμπράξεις από την Εθνική Μονάδα των προγραμμάτων Erasmus+ της Βουλγαρίας και θα είναι ένα από τα 8 καλύτερα έργα Erasmus+ της Ευρώπης που  θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στη Μπολόνια της Ιταλίας. 
Ο Παναγιώτης Σαρηγιαννίδης μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ εξήγησε ότι “από έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε μία έλλειψη δεξιοτήτων σε σχέση με την ζήτηση της αγοράς εργασίας στους απόφοιτους της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σχετίζονται σε θέματα νέας τεχνολογίας επικοινωνιών και πληροφορικής».  “Τα ανησυχητικά αυτά σημάδια μας οδήγησαν,πρόσθεσε, στην προετοιμασία της πρότασης ARRANGE-IC, η οποία επικεντρώνεται στον εντοπισμό και την καταγραφή των εξελίξεων και τάσεων όπως προκύπτουν από την αγορά» και μπορούν να βοηθήσουν τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να ακολουθήσουν τον ταχύ ρυθμό των αναδυόμενων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Ήδη υπάρχει ανοιχτή και ελεύθερη  πρόσβαση στην ευφυή πλατφόρμα διασύνδεσης εργασίας (https://smartjobhub.arrange-ict.eu/), στην οποία οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι των πανεπιστημίων με ειδικότητα τις νέες τεχνολογίες, την πληροφορική και τις επικοινωνίες μπορούν να εγγραφούν, να αναφέρουν τις δεξιότητες τους και ταυτόχρονα από την άλλη πλευρά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τον ίδιο τρόπο, μπορούν να αναζητήσουν τα στελέχη και τους συνεργάτες για τις ανάγκες των επιχειρήσεων τους. 
Ο κ. Σαρηγιαννίδης απηύθυνε πρόσκληση στους απόφοιτους των παραπάνω ειδικοτήτων να εγγραφούν στην πλατφόρμα που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν χώρο, όπου θα συγκεντρώνονται οι ευκαιρίες απασχόλησης για τους απόφοιτους των πανεπιστημίων. 
Το έργο ARRANGE-ICT είναι κοινοπραξία του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Τεχνικού Πανεπιστήμιου Σόφιας, του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και μιας start-up από την Κύπρο.  

Σχετικές δημοσιεύσεις