Στους κινηματογράφους η ταινία για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (βίντεο)

Η ταινία για τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη «Ορεινές Συμφωνίες» θα ξεκινήσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους στις 31 Οκτωβρίου από την Feelgood Entertainment.

Λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ρωτήθηκε ποια από αυτά που κατάφερε να κάνει στα εβδομήντα χρόνια ενεργής παρουσίας του στον δημόσιο βίο, θεωρούσε ο ίδιος πιο σημαντικά.

Η ταινία «Ορεινές Συμφωνίες» του σκηνοθέτη, Βαγγέλη Ευθυμίου, εμπνεύστηκε από τις απαντήσεις του. Την ταινία παρουσιάζει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης.

Είναι μια ταινία για τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό, καθώς επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς του.

Οι δύο καταδίκες του σε θάνατο από τους Ναζί, η βαθειά του επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, η πίστη του στην ιδέα της εθνικής συμφιλίωσης αλλά και η αγάπη του για την σύντροφό του Μαρίκα και το καταφύγιό του στην ποίηση.

Στην ταινία παρουσιάζεται για πρώτη φορά απόσπασμα της τελευταίας συνέντευξης που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είκοσι μέρες πριν τον θάνατό του.

Σχετικές δημοσιεύσεις