Συνάντηση Πολιτισμού Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση Πολιτισμού Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης  στη ΘεσσαλονίκηΤο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τη διοργάνωση «Συνάντησης Πολιτισμού», που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 8-9 Μαΐου με τη συμμετοχή των Υπουργών

κ.AsafAdemi (Βόρεια Μακεδονία) και κ.AlexandarBogdanovic (Μαυροβούνιο) και των Υφυπουργών Πολιτισμού κας.Valbona Shujaku (Αλβανία) και κ.DejanMaslikovic (Σερβία). Στη «Συνάντηση Πολιτισμού» συμμετέχουν οι Διευθυντές Πολιτιστικών Οργανισμών και Μουσείων των πέντε χωρών. Η διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, στο πλαίσιο της ανάδειξης νέων πολιτισμικών προσεγγίσεων, που θα προωθήσουν τις διαβαλκανικές σχέσεις, τις συνέργειες, τις καλλιτεχνικές και δημιουργικές ανταλλαγές και τις συμπαραγωγές.

Η παράλληλη κοινωνική και πολιτισμική πορεία όλων των γειτονικών χωρών προσφέρει το κατάλληλο έδαφος για την προώθηση των σχέσεων και πρωτοβουλιών και για την χάραξη μιας συστηματικής, πολιτισμικής στρατηγικής συνεργασιών. Η «Συνάντηση Πολιτισμού» των Υπουργών Πολιτισμού Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συνοδεύεται από τις εργασίες της ομάδας των επικεφαλής των Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Οργανισμών, Ιδρυμάτων και Μουσείων, τα οποία θα εξειδικεύσουν τις αναγκαίες κατευθύνσεις και δράσεις που θα αναληφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Κεντρικοί άξονες της συζήτησης θα είναι α) οι ανταλλαγές καλλιτεχνών και πολιτιστικών παραγωγών και διοργανωτών και β) η ανάπτυξη δικτύου συμπαραγωγών και συνεργειών.

Η «Συνάντηση Πολιτισμού» θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενώ οι εργασίες ολοκληρώνονται στις 9 Μαΐου, ημέρα έναρξης της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, σε μια σημαίνουσα διαδοχή διοργανώσεων στον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις