Συνελήφθησαν 2 άτομα στο Κιλκίς για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Εισήγαγαν παράνομα πάνω από 2.900 πακέτα τσιγάρων

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τρεις συνεργοί τους

Συνελήφθησαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 τα ξημερώματα στους Ευζώνους Κιλκίς, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, ένας 48χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος αλλοδαπός, για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και συμμορία, περιλαμβάνονται ακόμη τρεις ημεδαποί συνεργοί τους, από τους οποίους ένας 51χρονος, ένας 40χρονος και μία 57χρονη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 48χρονος ενεργώντας μαζί με τους υπόλοιπους ημεδαπούς, απέκρυψε στο όχημά του πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού, τα οποία μετέφερε σε σημείο κοντά στη συνοριογραμμή, από όπου τα παρέλαβε ο 31χρονος αλλοδαπός και τα εισήγαγε παράνομα στη χώρα.

Στην κατοχή του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.930 πακέτα τσιγάρων και 80 συσκευασίες με καπνό, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Επίσης κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα του 48χρονου ως μέσο τέλεσης λαθρεμπορίας, το χρηματικό ποσό των 2.900 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά του και 2 κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.  

Σχετικές δημοσιεύσεις