Συνεχίζουν να δηλητηριάζουν παιδιά με ποτά μπόμπες! Νέα επιτυχία απο ΣΔΟΕ

Νέο σημαντικό πλήγμα εναντίον εκείνων που παρανομούν κερδίζοντας με απάτη σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου και της Ε.Ε. κατάφερε το ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δύο αποθηκευτικοί χώροι στην Αττική, όπου  κατασχέθηκε παράνομος εξοπλισμός εμφιάλωσης και τυποποίησης αλκοολούχων ποτών και ελαίων, μικρή ποσότητα αλκοολούχων ποτών και ελαίων, σημαντικός αριθμός αυτοκόλλητων ετικετών, καθώς επίσης και πλήθος τιμολογίων μεγάλης αξίας, με ισχυρές ενδείξεις εικονικότητας, τα οποία αξιοποιούνταν από το κύκλωμα για τη διακίνηση των λαθρεμπορευμάτων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

6.894 τεμάχια αυτοκόλλητες ετικέτες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών κλπ, που επικολλούνταν στις φιάλες με σκοπό την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού,
139 γεμάτες φιάλες λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών,
35 λίτρα ούζου (τυποποιημένα)
30 λίτρα διαφόρων ελαίων (τυποποιημένα)
145 κενές φιάλες διαφόρων ειδών και χωρητικότητας, οι οποίες προφανώς προορίζονταν για επαναγέμιση, κατά περίπτωση, με αλκοολούχα ποτά ή έλαια,
εξοπλισμός εμφιάλωσης και τυποποίησης αλκοολούχων ποτών και ελαίων και
ένα φορτηγό όχημα ιδιωτικής χρήσεως.
Επίσης κατασχέθηκαν φορολογικά παραστατικά μεγάλης αξίας, τα οποία χρησιμοποιούνταν από το κύκλωμα για την τιμολόγηση και διακίνηση των λαθρεμπορευμάτων.
Συνελήφθησαν δύο άτομα, που συμμετείχαν με διακριτούς ρόλους στο συγκεκριμένο κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών, τα οποία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Ποινικού, Τελωνειακού, Αγορανομικού Κώδικα, καθώς και των διατάξεων του ν. 146/1914 «περί αθέμιτου ανταγωνισμού», ενώ τρία ακόμη άτομα συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υπηρεσία, αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες με τους συλληφθέντες.

Από την ως άνω κατασχεθείσα ποσότητα αλκοολούχων ποτών και ελαίου ελήφθησαν δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί προς εξέταση στη Χημική Υπηρεσία.

Ζητήθηκε από το Τελωνείο Αθηνών να προσδιορίσει τους αναλογούντες δασμούς και λοιπούς φόρους, οι οποίοι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τις 120.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα αλκοολούχων ποτών και ελαίων που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους, καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις στις οποίες διατέθηκαν.

Σχετικές δημοσιεύσεις