Σύσκεψη για την άμεση δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου “Thess INTEC” στην Περαία

Η συγκρότηση ομάδας εργασίας, η οποία θα συνεδριάζει ανά εβδομάδα, προκειμένου να συντονίζει τις ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση του Τεχνολογικού Πάρκου “Thess INTEC”, αποφασίστηκε, στη διάρκεια της σύσκεψης που συγκάλεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ανταποκρινόμενος άμεσα στην εξαγγελία του πρωθυπουργού, από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, για την παραχώρηση 760 στρεμμάτων του Δημοσίου στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), προκειμένου να φιλοξενηθεί το Τεχνολογικό Πάρκο.
Η ομάδα εργασίας, επίσης, θα επιβλέπει την πορεία των εργασιών και θα φροντίζει για την απαρέγκλιτη τήρηση του χρονοδιαγράμματος των δυο χρόνων που έχει θέσει ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική  ανακοίνωση.
Στη σύσκεψη, πέραν του κ. Καράογλου, συμμετείχαν οι πρόεδροι της ΑΖΚ, Κυριάκος Λουφάκης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) Γιώργος Κωνσταντόπουλος και του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ευθυμιάδης και ο πρώτος αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) Γιάννης Σταύρου.
«Είμαστε η κυβέρνηση των πράξεων και όχι των λόγων. Με τη σημερινή συνάντηση εργασίας προχωρούμε χωρίς χρονοτριβές στην άμεση υλοποίηση και εφαρμογή της δέσμευσης του Πρωθυπουργού για τη λειτουργία του τεχνολογικού πάρκου “Thess INTEC” στην Περαία. Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη, εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς σε μήτρα της καινοτομίας στη Ν.Α. Ευρώπη χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Ό,τι είπαμε, το κάνουμε» δήλωσε ο κ. Καράογλου μετά το τέλος της σύσκεψης εργασίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις