Τα λουτρά Λαγκαδά “επιστρέφουν” ανανεωμένα από τις 22 Ιουνίου

Με ιστορία που έχει βάθος αιώνων και αφετηρία τη Βυζαντινή εποχή, τα λουτρά του Λαγκαδά κάνουν τη δική τους επανεκκίνηση προκειμένου να ανακτήσουν την αίγλη τους. Αξιοποιώντας το διάστημα του lockdown λόγω της πανδημίας η δημοτική Αρχή μαζί με το φορέα Διαχείρισης των Λουτρών εργάστηκαν με όσες δυνάμεις είχαν για να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις, προχωρώντας σε καθαρισμούς γεωτρήσεων, δεξαμενών και χαμάμ, αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και λειτουργία των ατομικών λουτρών και των υδρομασάζ.
Στόχος είναι «να γίνουν τα λουτρά του Λαγκαδά πόλος έλξης επισκεπτών όλων των ηλικιών και να  εξελιχθούν σε πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης τόσο για την πόλη του Λαγκαδά όσο και για τις γύρω περιοχές», επεσήμανε ο δήμαρχος Λαγκαδά  Γιάννης Ταχματζίδης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου. 
Εκτός από τα υδροθεραπευτήρια, στον εξωτερικό χώρο, έκτασης περίπου 600 στρεμμάτων, υπάρχουν δύο εξωτερικές πισίνες, η μία ολυμπιακών διαστάσεων, όπου λειτουργεί αναψυκτήριο. «Ο εξωτερικός χώρος έχει τεράστιες δυνατότητες για να εξελιχθεί, να γίνουν αθλητικά κέντρα και να αξιοποιηθεί αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία και θα αναζητήσουμε», τόνισε ο δήμαρχος.  «Θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα των λουτρών του Λαγκαδά. Να αφήσουμε πίσω τα βάρη του παρελθόντος. Τα λουτρά αδίκησαν τον εαυτό τους , δεν λειτούργησαν όπως  έπρεπε. Με τη νέα διοίκηση κάνουμε νέα αρχή», πρόσθεσε. 
    Τα λουτρά θα αρχίσουν σταδιακά τη λειτουργία τους από Δευτέρα 22 Ιουνίου για να μπουν σε πλήρη λειτουργία την 1η Ιουλίου, όπως ανέφερε η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης των λουτρών, Ιωάννα Νασιώκα. Θα λειτουργούν με το 50% της χωρητικότητας και με ραντεβού, αλλά και σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω του νέου κορονοϊού. Οι επισκέπτες θα θερμομετρούνται και θα συμπληρώνουν ένα σύντομο ιστορικό. 

Σχετικές δημοσιεύσεις