Τεράστιες πυρκαγιές κατακαίνε τα δάση και το οικοσύστημα του Αμαζονίου

ι πυκνοί καπνοί από τις φωτιές έκαναν την ημέρα-νύχτα στο Σάο Πάολο

Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή καταμήκος του Αμαζονίου, του μεγαλύτερου πνεύμονα της γης, στη Λατινική Αμερική καθώς τεράστιες φωτιές μαίνονται εδώ και εβδομάδες, καίγοντας μεγάλες εκτάσεις.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με το διαστημικό ερευνητικό κέντρο της Βραζιλίας, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 72.000 πυρκαγιές φέτος, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Οι φλόγες που ξεπηδούν από τα δάση του Αμαζονίου και οι πυκνοί καπνοί, σκέπασαν τη Δευτέρα την πόλη του Σάο Πάολο με αποτέλεσμα η ημέρα να γίνει νύχτα, προκαλώντας ένα τρομακτικό θέαμα στους κατοίκους της. Oι καπνοί είναι μάλιστα ορατοί, πέρα από τη Βραζιλία, από την Παραγουάη και τη Βολιβία.


didrafya
@didrafya

The Amazon Rainforest has been on fire for 3 weeks! Trees are on fire, many animals have died. #AmazonRainforest #amazon #wildfires

Embedded video

575:13 PM – Aug 21, 2019Twitter Ads info and privacy27 people are talking about this

Στο μεταξύ, χιλιάδες είναι τα επικριτικά σχόλια στα social media εις βάρος του προέδρου της Βραζιλίας, Μπολσονάρο για το γεγονός ότι δεν έχει λάβει μέτρα αντιμετώπισης της καταστροφής με το πρόσχημα του να μην δυσφημηστεί η χώρα.

??????♛⍣♕???????@MythSerene

?

The unprecedented surge in wildfires has occurred since Brazilian President Bolsonaro took office in January vowing to develop the Amazon region for farming and mining, ignoring international concern over increased deforestation#Bolivia #AmazonFire

Embedded video

911:24 AM – Aug 21, 2019Twitter Ads info and privacySee ??????♛⍣♕???????’s other TweetsΣ

Α

Σχετικές δημοσιεύσεις