Τη βοήθεια της NASA ζητά η Σκωτία για να καταφέρει να εντοπίσει το τέρας του Λοχ Νες

Το Κέντρο Λοχ Νες, στα Χάιλαντς της Σκωτίας, ζήτησε από τη NASA και άλλους επιστήμονες και πανεπιστήμια να παράσχουν τις γνώσεις τους σε ένα νέο κυνήγι για το γνωστό «τέρας».

Τον Αύγουστο του 2023 εκατοντάδες οπαδοί της Νέσι (όπως αποκαλείται χαϊδευτικά το τέρας του Λοχ Νες) συγκεντρώθηκαν στη λίμνη για το μεγαλύτερο κυνήγι των τελευταίων 50 ετών. Η νέα έρευνα, όπως αναφέρει ο Independent, θα πραγματοποιηθεί στην 90ή επέτειο της πρώτης οργανωμένης παρακολούθησης της επιφάνειας της λίμνης.

Πρόκειται για την αποστολή του Σερ Έντουαρντ Μάουνταιν στις 30 Μαΐου – 2 Ιουνίου 1934. Από τότε, οι Παρατηρητές του Τέρατος, όπως αποκαλούνται, έχουν καταγράψει πάνω από 1.156 περισταστικά στο επίσημο μητρώο θεάσεων του τέρατος του Λοχ Νες.

Πέρυσι, το Κέντρο Λοχ Νες συνεργάστηκε με την Loch Ness Exploration, μια ανεξάρτητη και εθελοντική ερευνητική ομάδα, μαζί με εκατοντάδες εθελοντές, για να ερευνήσουν τα διάσημα νερά του Λοχ Νες.

Στις φετινές εκδηλώσεις, εκτός από την αναζήτηση του τέρατος, όσοι ταξιδέψουν στο Λοχ Νες θα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν την ταινία «Loch Ness: They Created a Monster», ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά τη φρενίτιδα του κυνηγιού του τέρατος του Λοχ Νες στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, την οποία θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Τζον ΜακΛάβερτι. Θα πραγματοποιηθεί επίσης συζήτηση με τον ερευνητή Άλαν ΜακΚενα, από τη Loch Ness Exploration, ενώ την ιστορία του θα αφηγηθεί και ένας μάρτυρας που ισχυρίζεται ότι έχει δει το τέρας.

Οι κυνηγοί της Νέσι μπορούν επίσης να ανέβουν σε ένα σκάφος μαζί με τον ΜακΚένα και να ακούσουν με τη χρήση υδροφώνου τους μυστηριώδεις ήχους που αντηχούν από τα βάθη της λίμνης.

Πού κολλάει όμως η NASA σε όλα αυτά;

H υπεύθυνη μάρκετινγκ του Κέντρου Λοχ Νες, Έιμι Τοντ, δήλωσε σχετικά στον Independent: «Ελπίζουμε ότι οι κυνηγοί της Νέσι σε όλο τον κόσμο θα μας βοηθήσουν να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους της NASA. Ελπίζουμε να τους προσεγγίσουμε μέσω της δύναμης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ζητούμε την εξειδικευμένη καθοδήγησή τους για να μας βοηθήσουν στη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας να βρούμε απαντήσεις. Έχουμε πάει σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά ελπίζουμε ότι οι ειδικοί της NASA θα μπορούσαν να έχουν κάποια προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης για να σαρώσουν τη λίμνη. Θα πρέπει να καθίσουμε και να μιλήσουμε μαζί τους για το πώς θα την φέρουμε εδώ».

Σχετικές δημοσιεύσεις