Το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον τομέα του τουρισμού

Τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα βασιστεί το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον τομέα του τουρισμού καθόρισαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας και ο γενικός γραμματέας Κώστας Λούλης, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας, στον οποίο η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος, ο οποίος θα δίνει έμφαση στο τρίπτυχο «ανταγωνιστικότητα, καινοτομία και βιωσιμότητα». Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στη συνέχεια ότι «δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα, το οποίο να μη βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα».

Οι τέσσερις πρώτοι στόχοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον τουρισμό

Πέρα από το δεκαετές στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, συζήτησαν για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο προσεχές διάστημα.

Όπως προκύπτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέτει αυτές τις προτεραιότητες για τον τομέα του τουρισμού:

Αναβάθμιση της Τουριστικής Εκπαίδευσης

Ρύθμιση του πλαισίου των βραχυχρόνιων μισθώσεων (τύπου Airbnb)
Απλοποίηση αδειοδοτήσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης
Αποοτελεσματική τουριστική προβολή μέσω σύμπραξης του ΕΟΤ με τον ιδιωτικό τομέα (Marketing Greece)

Εντός έξι μηνών το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό’

Οπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, το μακροπρόθεσμο σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον τουρισμό θα έχει εκπονηθεί εντός του προσεχούς εξαμήνου, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε, πάντως, ότι «θέλουμε τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος είναι αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης».

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «η δική μας η δουλειά είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν επιτέλους πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ ως σήμερα.

Γι’ αυτό θέλουμε ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, ξεκάθαρους στόχους και περιμένουμε από τα αρμόδια υπουργεία να τους υλοποιήσουν. Εύχομαι καλή δύναμη στην ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και να τελειώσει αυτή η τουριστική περίοδος όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένα και να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας για να κάνουμε αυτό που αξίζει η Ελλάδα όχι μόνο για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες», ανέφερε καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις