Τυχερό Έβρου: Μετά το κανναβέλαιο έρχεται σαπούνι και άλευρο κάνναβης!

Θα σπαρθούν φέτος, περίπου 140 στρεμματα με βιομηχανική κάνναβη, παρουσιάζοντας θεαματική αύξηση σε σχέση με το αριθμό που καλλιεργήθηκε πέρυσι που ήταν μόλις 30 στρέμματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Τυχερού «ΘΕΟΓΕΝΗΣ», του δήμου Σουφλίου, η οποία προωθεί τη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Αξίζει να σημειωθει οτι πέρυσι για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο , ο «ΘΕΟΓΕΝΗΣ», «έδωσε» στην αγορά συνολικά 250 λίτρα ελαίου κάνναβης, το οποίο σημείωσε μεγάλη εμπορική ζήτηση.

«Αυτή και μόνο η ποσότητα, μας έκανε γνωστούς στην αγορά, δημιουργήσαμε σημεία πώλησης στον Έβρο, την Αθήνα και την Κρήτη, ενώ στόχος μας είναι να την αυξήσουμε και να προχωρήσουμε στην παραγωγή σαπουνιού και άλευρου, κάτι που είναι σε δοκιμαστική φάση αυτήν την περίοδο, σε τοπικές οικοτεχνίες» ανέφερε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο κ. Δέδογλου, σημειώνοντας ότι “το έλαιο μετά από ελέγχους, πιστοποιήθηκε ότι έχει υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά που το τοποθετούν στις πρώτες θέσεις, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο”.

Ο πρόεδρος του «ΘΕΟΓΕΝΗΣ» αναφερόμενος στους επόμενους στόχους, που έχουν τεθεί από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείριση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας, σημείωσε ότι σε ορίζοντα τριετίας πιθανότατα να υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης της μελέτης που εκπόνησε ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών του πολυτεχνείου Ξάνθης, σχετικά με την δημιουργία μονάδας μεταποίησης .

«Στην πορεία θα δούμε και τι άλλα παράγωγα βρώσιμα και μη μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Η καλλιέργεια είναι νέα για την περιοχή και τους αγρότες οι οποίοι ακόμη τη μαθαίνουν, όμως έχει πολλές προοπτικές αφού εδαφολογικά και κλιματολογικά ευνοείται ιδιαίτερα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δέδογλου. Πηγή: Συνέντευξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου


Σχετικές δημοσιεύσεις