Υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

Υπεγράφη χθες η σύμβαση για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, έργο που σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας και ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΑΞ, Κωνσταντίνος Μιτζάλης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 16,3 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από ίδια και δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και προβλέπεται να ολοκληρωθούν ως το 2023. Ωστόσο, παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής του δικτύου, θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης 2021-2025 της ΔΕΔΑ, ύψους 300 εκατ. ευρώ, θα φέρει το φυσικό αέριο σε 34πόλεις της χώρας με την κατασκευή 1.860 χιλιομέτρων δικτύου και τουλάχιστον 68.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών).

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας υπογράμμισε: «Με μεγάλη χαρά υπογράψαμε τη σύμβαση για το έργο που θα φέρει το φυσικό αέριο στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής. Είναι μια ιστορική ημέρα για εμάς, καθώς μετά από 18 μήνες σκληρής δουλειάς βλέπουμε ότι οι κόποι μας ανταμείβονται. Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021- 2025 της ΔΕΔΑ, το μεγαλύτερο project επέκτασης δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, παίρνει σάρκα και οστά, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας προς

Σχετικές δημοσιεύσεις