Κάπου στον κόσμο υπάρχει ένα μοναδικό χωριό, το οποίο τιμά τις κόρες του πρασινίζοντας τον πλανήτη.
Το χωριό Πιπλάντρι του Ρατζαστάν της Ινδίας μας εκπλήσσει ευχάριστα, αφού όχι μόνο αποδέχεται και αγκαλιάζει τις κόρες του, αντιτιθέμενο στις Ινδικές παραδόσεις που θέλουν τα αγόρια που γεννιούνται να επιβιώνουν και τα κορίτσια όχι, αλλά δημιούργησε και μια παράδοση που ωφελεί τόσο τους ανθρώπους όσο και τον πλανήτη.
Κάθε φορά που ένα κορίτσι έρχεται στον κόσμο, η κοινότητα του Πιπλάντρι φυτεύει 111 δέντρα.
Φαίνεται πως οι κάτοικοι του χωριού ευελπιστούν να εμφυσήσουν αυτό το είδος οικο-φεμινισμού, σε ολόκληρη την Ινδία, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
Ποια είναι η αιτία που οδήγησε στη δημιουργία αυτού του εθίμου;
Η ανάγκη να διασφαλιστεί ότι η αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Πρόκειται για μια οικολογική παράδοση που έχει σαν στόχο να γίνεται ο πλανήτης πιο πράσινος με κάθε γενιά.
Για κάθε κορίτσι που πρόκειται να έρθει στον κόσμο, οι κάτοικοι του χωριού προσφέρουν 21.000 Ρούπιες και οι γονείς του κοριτσιού προσθέτουν άλλες 10.000. Το συνολικό ποσό κατατίθεται σε έναν λογαριασμό, για να το εισπράξει η κοπέλα όταν θα ενηλικιωθεί. Οι γονείς, υπογράφοντας ένα επίσημο έγγραφο, δεσμεύονται νομικά να φροντίσουν ώστε το κορίτσι να λάβει σωστή μόρφωση. Ακόμη, δεσμεύονται να μην πιέσουν την κόρη τους να παντρευτεί πριν ενηλικιωθεί, αλλά και να φροντίσουν τα δέντρα που θα φυτευτούν μετά την γέννα της.
Την παράδοση αυτή εισήγαγε ο τέως αρχηγός του χωριού, Σίαμ Σουντάρ Πάλιγουαλ, στη μνήμη της κόρης του που έφυγε από τη ζωή σε μικρή ηλικία. Τα τελευταία 6 χρόνια, έχουν φυτευτεί περισσότερα από 250.000 δέντρα. Οι χωριανοί ισχυρίζονται ότι δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο βίαιο περιστατικό από τότε.
Πηγή: Amanda Froelich για το True Activist
Μετάφραση-Απόδοση: Ελεάνα Τυραδέλλη