Χάρι – Μέγκαν: Η πρώτη εμφάνιση με το βασιλικό μωρό στην αγκαλιά τους (φωτό)

Χάρι - Μέγκαν: Η πρώτη εμφάνιση με το βασιλικό μωρό στην αγκαλιά τους (φωτό)Δύο ημέρες μετά τη γέννηση του baby Sussex, o δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, Χάρι και Μέγκαν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην κάμερα μαζί με το νεογέννητο. Οι δυο τους…

Prince Harry and Meghan introduce royal baby

Συστήνοντας στους Βρετανούς το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας, που ήταν τυλιγμένο μέσα σε μία λευκή κουβερτούλα, στην μεγαλοπρεπή αίθουσα του Αγίου Γεωργίου, η Μέγκαν είπε: «Είναι μαγικό, είναι πραγματικά καταπληκτικό. Είναι απλά ένα όνειρο. Έχω τους δύο καλύτερους άνδρες στον κόσμο και είμαι πραγματικά χαρούμενη.Έχει το πιο γλυκό χαρακτήρα, είναι πραγματικά πολύ ήρεμος.»
Χαμογελώντας και οι δύο, ο πρίγκιπας Χάρι αστειευόμενος, είπε με τη σειρά του: «Δεν ξέρω από ποιον το πήρε αυτό».
Το πριγκιπικό ζεύγος επθιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει στη Βασίλισσα τον όγδοο δισέγγονό της αργότερα μέσα στην ημέρα, στον Πύργο Ουίνδσορ. «Θα είναι μια υπέροχη στιγμή όταν θα παρουσιάσω το μωρό και σε άλλα μέλη της οικογένειας», είπε η Μέγκαν προσθέτοντας ότι η μητέρα της, η Ντόρια Ρέγκλαντ «είναι μαζί μας».
Μιλώντας για τις πρώτες τους ημέρες ως γονείς, η Μέγκαν είπε: «Είναι μαγικό, απίστευτο. Είμαι με τους δύο καλύτερους τύπους στον κόσμο και είμαι πραγματικά ευτυχισμένη».

«Είναι υπέροχο το να είσαι γονιός. Έχουν περάσει μόλις δυομιση – τρεις ημέρες, όμως είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι», πρόσθεσε ο πρίγκιπας Χάρι.
Όταν ρωτήθηκε ο Χάρι σε ποιον μοιάζει περισσοτερο το μωρό, πάντησε: «Ο καθένας γνωρίζει ότι τα μωρά αλλάζουν συνεχώς όψη μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων. Βασικά, αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε τις αλλαγές που συμβαίνουν. Αλλά αλλάζει κάθε μέρα, επομένως ποιος ξέρει».
Όταν τους ζήτησαν να δείξουν λίγο περισσότερο από το πρόσωπο του βασιλικού μωρού στις κάμερες, η Μέγκαν γέλασε με τον Χάρι να αστειεύεται ξανά: «Έχει ακόμη λίγες τρίχες στο πρόσωπό του».
«Σας ευχαριστούμε όλους για τις ευχές σας και την ευγένειά σας, σημαίνει πολλά για εμάς», ανέφερε η δούκισσα του Σάσεξ αποχωρώντας.

000_1GA0CV

Τι τίτλο θα φέρει το νέο βασιλικό μωρό
Το πρώτο παιδί του Χάρι και της Μέγκαν, δεν αναμένεται να λάβει τον τίτλο του πρίγκιπα , καθώς το 1917 ο βασιλιάς Γεώργιος περιόρισε αυτούς τους τίτλους μόνο για τα τέκνα του διαδόχου του θρόνου.
Όμως, αν το θελήσει η βασίλισσα Ελισάβετ, μπορεί να χρίσει πρίγκιπα ή πριγκίπισσα το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Γηραιάς Αλβιόνας.
Αν και είναι δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ, είναι πολύ μακριά από τη γραμμή διαδοχής για να αποκτήσει τον τίτλο του πρίγκιπα ή την προσφώνηση «βασιλική υψηλότητα».
Το νεογέννητο μπορεί να αποκαλείται προς το παρόν κόμης ή βαρώνος καθώς ο πρώτος γιος ενός δούκα επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει έναν από τους μικρότερους τίτλους του πατέρα του – η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε στον Χάρι την ημέρα του γάμου του με την Μέγκαν τους τίτλους Κόμης του Νταμπάρτον και Βαρώνος του Κίλκελ.

21082693

Και το όνομα αυτού;
Εάν ο Χάρι και η Μέγκαν προτιμήσουν ονόματα των στενών συγγενών τους, τότε προκρίνονται τα “Κάρολος” –ο παππούς του μωρού και διάδοχος του βρετανικού θρόνου– ή “Φίλιππος”, από τον δούκα του Εδιμβούργου, τον προπάππου, σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ.
Άλλα ονόματα που συνηθίζονται στη βασιλική οικογένεια είναι τα Αρθούρος, Ιάκωβος (Τζέιμς), Αλβέρτος και Εδουάρδος.
Στο γραφείο στοιχημάτων William Hill προκρίνεται το “Αρθούρος”, ενώ στο Paddy Power μεταξύ των φαβορί είναι τα “Αλέξανδρος” και “Ιάκωβος”.
Αλβέρτος ήταν το μικρό όνομα του συζύγου της βασίλισσας Βικτωρίας, αλλά και του πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, ο οποίος όμως επέλεξε να αποκαλείται “Γεώργιος” όταν ανέβηκε στον θρόνο. Είναι επίσης ένα από τα μικρά ονόματα του ίδιου του πρίγκιπα Χάρι.
Το Αρθούρος, από τον θρυλικό βασιλιά των ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης, είναι ένα από τα μικρά ονόματα του πρίγκιπα Καρόλου, του γιου του, πρίγκιπα Ουίλιαμ και του μικρότερου γιου του τελευταίου, πρίγκιπα Λούις, το όνομα έχει επανέλθει στη μόδα τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία.
Τα γραφεία στοιχημάτων δεν αποκλείουν να δοθεί στο παιδί κάποιο όνομα που συνηθίζεται περισσότερο στις ΗΠΑ, όπως τα Μπράντλεϊ ή Σπένσερ – το τελευταίο ήταν επίσης το επώνυμο της μητέρας του Χάρι, της πριγκίπισσας Νταϊάνα.
Πάντως δεν αποκλείεται για ακόμη μία φορά ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ να κάνουν την έκπληξη και να δώσουν στο νέο μέλος της οικογένειας, ένα άλλο πιο πρωτότυπο όνομα που κανείς δεν θα περίμενε.

meghan_harry
meghan_harry2
meghan_harry3
meghan_harry4
21083727

Σχετικές δημοσιεύσεις