Γιατρός υπεραιωνόβιας γιαγιάς 114 ετών αποκάλυψε το μυστικό της για μακροζωία

Ο γιατρός της υπεραιωνόβιας γιαγιάς Pearl Berg από τις ΗΠΑ που πέθανε τον Φεβρουάριο σε ηλικία 114 ετών αποκάλυψε το μυστικό της για μακροζωία.

Ο Δρ Τζέρεμι Λόρμπερ δήλωσε πως παρότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο η διατροφή, τα γονίδια και η σωματική κατάσταση, υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας που πολλοί αγνοούν, ειδικά όσο γερνούν.

«Μεγαλώνοντας η Berg άλλαξε συνήθειες, διατροφή και χάπια, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να κοινωνικοποιείται. Αντιθέτως, ήθελε να μιλάει με ακόμη περισσότερους ανθρώπους, πράγμα σπάνιο για ηλικιωμένο και δη υπεραιωνόβιο», είπε χαρακτηριστικά.

Φυσικά, πρόσθεσε πως η γυναίκα δεν κάπνισε ποτέ στη ζωή της και ότι ακολουθούσε μια ισορροπημένη διατροφή, παράγοντας σημαντικούς, αλλά όχι τόσο κρίσιμους, με βάση τον ίδιο. «Όλοι δίνουμε σημασία στο σώμα και αμελούμε την ψυχή. Το καλύτερο φάρμακο που υπάρχει και είναι δωρεάν, είναι να μιλάτε σε άλλους ανθρώπους. Μοιάζει αστείο, αλλά πολλοί το ξεχνάμε», είπε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, ο γιατρός από το Λος Άντζελες φροντίζει κυρίως ηλικιωμένους ασθενείς και με τα χρόνια παρατήρησε πως όσοι ζούσαν περισσότερο, ήταν κι εκείνοι που ήθελαν να κοινωνικοποιηθούν.

«Όλοι ρωτάνε ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας και πλέον θεωρώ πως μπορώ να πω ότι είναι η όρεξη για ζωή. Όταν θες να ζήσεις και κάνεις τα πάντα, σε λογικά πλαίσια, είναι δύσκολο να πεθάνεις τόσο εύκολα», είπε μεταξύ άλλων. Έτσι, παρότρυνε τον κόσμο να δημιουργεί και διατηρεί στενές σχέσεις με άλλους ανθρώπους, αλλά και να επιδιώκει την επικοινωνία, αντί να κλείνεται στον εαυτό του.

Σχετικές δημοσιεύσεις