Εισαγγελική παρέμβαση για την έξαρση γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησια – Πανικός στα σχολεία

Μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της εξαιτίας σηπτικού σοκ, με την κόρη της να κάνει λόγο για υψηλό πυρετό. Ωστόσο, η επικαιροποιημένη ενημέρωση του ΕΟΔΥ δεν δείχνει συσχέτιση με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο στις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής (2/6) και πέθανε στις 04:20 τα ξημερώματα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι οι δύο περιπτώσεις σχετίζονται, καθώς πρόκειται για δύο διαφορετικούς δήμους της περιοχής.

Η κόρη της ηλικιωμένης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ανέφερε ότι «Είχε τάσεις για εμετό από το Σάββατο και ανέβασε πυρετό 37,5 – 38. Την Κυριακή το πρωί την πήγαμε στο κέντρο Υγείας του Αλμυρού και την θερμομέτρησαν. Ήταν φυσιολογικά όλα. Γυρνώντας στο σπίτι εμφάνισε κάποια συμπτώματα διάρροιας, μία – δύο φορές και μετά ξαφνικά έπεσε η πίεση της, δηλαδή κατέρρευσε τελείως το σώμα της. Πήγαμε ξανά στο κέντρο υγείας και με ορό, την μετέφεραν με ασθενοφόρο, η πίεσή της πήγε στο 6, κατέρρευσε τελείως ο οργανισμός της και από εκεί πέρα έχασε τελείως επαφή με το περιβάλλον, δεν μας γνώριζε, δεν μας αναγνώριζε καθόλου, άρχισε να λέει τα δικά της και κατέληξε».

Σαλμονέλα και κοπρανώδη μόλυνση εντόπισε ο ΕΟΔΥ στο δίκτυο ύδρευσης

Στη Μαγνησία θερίζει η γαστρεντερίτιδα και ο εισαγγελέας έχει δώσει εντολή για σχετικές έρευνες. Την ίδια ώρα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε σήμερα στην περιοχή για να βρεθεί τι ευθύνεται για τα δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας, από, όπως όλα δείχνουν, σαλμονέλα.

Στα σχολεία επικρατεί πανικός, ενώ οι συστάσεις επισημαίνουν πως το νερό δεν είναι κατάλληλο για να το πιουν οι πολίτες, ούτε να λουστούν, αλλά μόνο για χρήση στην τουαλέτα.

Η πηγή του κακού όμως, φαίνεται να είναι σε εργασίες που γίνονται για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel. Το καμπανάκι βάρεσε η αυξημένη προσέλευση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, στις 31 Μαΐου. Στο μικροσκόπιο μπήκε το νερό του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου. Την ίδια ημέρα ενημερώθηκε και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν σαλμονέλα ενώ ελέγχονται και τα υπόλοιπα δείγματα. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για το πώς μολύνθηκε το νερό.

Η κατάσταση πάντως μέσα στο κατακαλόκαιρο είναι εφιάλτης ένας ηλικιωμένος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ και εννιά παιδιά σε απλές κλίνες και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι χειρότερο θα γίνει.

Σχετικές δημοσιεύσεις