Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου – Άνετα στον τελικό του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου με 8.14μ

Με το πρώτου του άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου έκλεισε θέση για τον αυριανό (8/6 – 21:06) τελικό του μήκους, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη.

Ο κάτοχος του τίτλου ξεμπέρδεψε πολύ σύντομα με την «τυπική διαδικασία» του προκριματικού και με 8.14μ, με αρνητικό άνεμο -1.3, έκλεισε θέση για τελικό χωρίς κόπο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για την πρόκριση του με μόλις ένα άλμα στον τελικό του άλματος εις μήκος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στη Ρώμη.

Σε ερώτηση για το αν ο Ελβετός Εχάμερ, ο οποίος έκανε την κορυφαία επίδοση των προκριματικών με άλμα στα 8.41 μ. ο Τεντόγλου είπε: «Στους προκριματικούς δεν κερδίζει αυτός που κάνει πιο μεγάλη επίδοση στα προκριματικά, αλλά αυτός που είναι κοντά στο όριο».

Όταν ερωτήθηκε για το χαμόγελο του μετά το πρώτο άλμα σχολίασε: «Γιατί ξεκινάω τη φόρα μου και νιώθω ότι πάω πολύ γρήγορα, οπότε κόβω λίγο, πατάω, βγαίνω και κατέβασα και τα πόδια στην προσγείωση. Ήταν πολύ εύκολο για μένα. Το υποβάθμισα κάπως…»

Για την υπερυψωμένη εξέδρα αποφάνθηκε: «Είναι πολύ καλή και θα γίνουν μεγάλες επιδόσεις, δεν μου αρέσει όμως. Νιώθω ότι είναι κάτι άλλο, δεν είναι μήκος, νιώθω ότι είναι street μήκος»

Τέλος, για το ανάμεσα σε ποιους θα κριθεί ο νικητής ο Τεντόγλου κατέληξε: «Θα είναι με τον Ελβετό και τον Ιταλό».

Η Οξάνα Κορένεβα για μια θέση εκτός τελικού στο τριπλούν

Η Οξάνα Κορένεβα βρέθηκε μια ανάσα από τον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Η αθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στα 13,86 μ. (-0,4) και έμεινε στην 13η θέση! Μάλιστα έχασε την πρόκριση από την Βουλγάρα Πέτροβα, λόγω δεύτερης καλύτερης προσπάθειας στο τελευταίο της άλμα.

Η Κορένεβα κράταγε την πρόκριση μέχρι λίγο πριν το τέλος του αγώνα, όταν την πέρασε αρχικά η Φίλιπιτς με 13,98 μ. και την έριξε στην 12η θέση και έπειτα η Πέτροβα – είχε επίσης 13,86 μ. -, “προσγειώθηκε” στα 13,77 μ. και έκανε τέσσερα εκατοστά μεγαλύτερο άλμα από το δεύτερο καλύτερο της Ελληνίδας.

ΚΟΡΕΝΕΒΑ

Η αθλήτρια του Δημήτρη Σιούντρη ήρθε στην Ρώμη γεμάτη ενθουσιασμό και πάθος να ζήσει την ευκαιρία που της δόθηκε. Στα 32 της χρόνια, στην πρώτη της μεγάλη συμμετοχή με την εθνική ομάδα, κατάφερε να κάνει μια αξιοπρεπέστατη παρουσία.

Η Κορένεβα ξεκίνησε τον αγώνα της με άκυρη προσπάθεια, συνέχισε με το 13,86 μ. και ισοφάρισε το φετινό της ρεκόρ – έχει 13,87 μ. από το 2023 -, ενώ στο τρίτο της άλμα έκανε 13,73 μέτρα.

Στον προκριματικό του τριπλούν αγωνίστηκε και η Μαρία Πούρτσα, που επίσης έκανε ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση. Η αθλήτρια ξεκίνησε με 13,58 μ. και συνέχισε με 13,51 μ. και 13,69 μ., που ήταν και το καλύτερο άλμα της και της έδωσε την 17η θέση στο σύνολο.

Στην 32η θέση ο Δουβαλίδης

Ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε στην έκτη θέση της σειράς του στα 110 μ. εμπ. με 14,04 μ. (-1,3) και κατέλαβε την 32 θέση στο σύνολο (συμπεριλαμβάνονται και οι 12 που προκρίθηκαν απευθείας) στο έκτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της καριέρας του.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ κινήθηκε στους χρόνους που έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε μια χρονιά όπου είχε αρκετές δυσκολίες για εκείνον.

¨Είμαι χαρούμενος. Σίγουρα αυτές δεν είναι επιδόσεις που έτρεχα, ωστόσο είναι μια επίδοση κοντά στις φετινές μου δυνατότητες. Το χειμώνα όλα έδειχναν πως το καλοκαίρι θα ήμουν σε θέση να τρέξω κάτω από 13.70. Δυστυχώς κάποιοι τραυματισμοί και κάποιες δυσκολίες εκτός προπόνησης είχαν ως συνέπεια να μην καταφέρω να κάνω την προπόνηση μου όπως ήθελα”, είπε.

ΔΟΥΒΑΛΙΔΗΣ

Ο αθλητής άφησε ανοιχτή την …πόρτα και για το 2025! “Δεν πρέπει να σας κάνει εντύπωση που σκέφτομαι το 2025. Άλλωστε το πρότυπο μου είναι ο Τσιάμης, που συνεχίζει. Να είμαι καλά και θα είμαι εδώ. Ο γιος μου είναι μεγάλο κίνητρο για εμένα και θέλω να τρέχω ώστε να κρατήσει μνήμες από τον μπαμπά του μέσα στα στάδια”.

Ο κορυφαίος Έλληνας στο αγώνισμα αναφέρθηκε και στα νέα παιδιά του αγωνίσματος: “Έρχονται πίσω νέοι αθλητές και αυτό με χαροποιεί πολύ αυτό. Πραγματικά θα ήθελα να είναι σήμερα εδώ”.

Ο αθλητής θα συνεχίσει τους αγώνες μέχρι το πανελλήνιο πρωτάθλημα κι έπειτα θα ξεκουραστεί

Η πρόκριση στον ημιτελικό έκλεισε με 13.84, ενώ την κορυφαία επίδοση πέτυχε ο Γιάκουμπ Σιμάνσκι (Πολωνία) με 13.53.

Μαγκούλια και Ντραγκομίροβα ολοκλήρωσαν την παρουσία τους

Μαρία Μαγκούλια και Αναστασία Ντραγκομίροβα κατέγραψαν σήμερα την πρώτη τους συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι δύο αθλήτριες συμμετείχαν στον προκριματικό της σφαιροβολίας με την Μαγκούλια να πετύχει 15,31 μ. και να καταλαμβάνει την 23η θέση και την Ντραγκομίροβα 14,89 μ. και να κατατάσσεται 25η.

Η Μαγκούλια είχε ακόμη βολή στα 15,24 μ. και 14,97 μ., ενώ η πρωταθλήτρια των συνθέτων ξεκίνησε με 14,43 μ. και 13,99 μέτρα.

Οι δύο αθλήτριες απόλαυσαν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση και αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες, που θα έχουν την ευκαιρία να εξαργυρώσουν στο μέλλον.

“Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Ήμασταν με τις καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης. Έχουμε κρατήσει ωραίες στιγμές. Κρατάμε τα θετικά. Θα έπρεπε να κάνω ένα μέτρο πάνω, πάμε παρακάτω”, τόνισε η Μαγκούλια με την Ντραγκομίροβα να συμπληρώνει: “Θα ήθελα και εγώ ιδανικά να κάνω ένα μέτρο πάνω σήμερα όμως δεν μπορώ να εξηγήσω τι συνέβη. Συγκεντρωνόμαστε στους αγώνες που έχουμε μπροστά”.

Η Πεσιρίδου έμεινε μακριά από τις προσδοκίες της

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου τερμάτισε στην 6η θέση της τρίτης προκριματικής σειράς των ψηλών εμποδίων, με 13.32 και ολοκλήρωσε πρόωρα την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης. Στην τέταρτη παρουσία της στη διοργάνωση, η αθλήτρια δεν έκανε αυτό που ήθελε και σίγουρα αυτό που μπορούσε.

Τα δείγματα άλλωστε στην αρχή της σεζόν ήταν πολύ ενθαρρυντικά για την έμπειρη αθλήτρια, που προερχόταν από τέσσερις κούρσες κάτω από τα 13.20.

Η αθλήτρια έφτασε στη μεικτή ζώνη εμφανώς στεναχωρημένη και απογοητευμένη από τη σημερινή της παρουσία.

πεσιριδου

“Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένη από αυτό που έγινε. Δεν είμαι μικρό παιδί για να κάνω τόσα λάθη σε μια κούρσα. Από την εκκίνηση μέχρι το τέλος όλα πήγαν λάθος”, είπε αρχικά η αθλήτρια και συμπλήρωσε: “Όταν ξύπνησα είχα αρκετό άγχος. Στο ζέσταμα όμως σα να μου έφυγαν όλα. Ένιωθα καλά και το είπα και στην Ιωάννα, πως μπορώ να τρέξω”, είπε.

Η αθλήτρια κατέλαβε την 26η θέση με 13.32 στην πρώτη διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού, όπου η πρόκριση στον πρώτο γύρο ήταν με τις 11 καλύτερες επιδόσεις στο σύνολο των σειρών.

Σχετικές δημοσιεύσεις