ΗΠΑ – Οικογένεια έκανε μήνυση στη NASA για διαστημικά σκουπίδια που έπεσαν στο σπίτι τους!

Μια οικογένεια από τη Φλόριντα των ΗΠΑ έχει κινήσει νομικές διαδικασίες κατά της NASA, αφού το σπίτι τους στο Νάπολι χτυπήθηκε από θραύσμα διαστημικών σκουπιδιών!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η κατοικία του Alejandro Otero διαπεράστηκε από ένα κυλινδρικό αντικείμενο στις 8 Μαρτίου, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε διακοπές. Ο γιος του τον ειδοποίησε για το περιστατικό, αφήνοντας τον Otero σε κατάσταση σοκ.

“Έτρεμα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ποιες είναι οι πιθανότητες να προσγειωθεί κάτι στο σπίτι μου με τέτοια δύναμη και να προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά;”

Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Μετά το περιστατικό, τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν στο Kennedy Space Center για εξέταση. Τελικά, η NASA επιβεβαίωσε τον Απρίλιο ότι το αντικείμενο που κατέστρεψε την οροφή του σπιτιού ήταν ένα μεταλλικό στήριγμα που χρησιμοποιούνταν για την τοποθέτηση μπαταριών σε μια παλέτα φορτίου, η οποία είχε εκτοξευθεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2021. Η παλέτα αναμενόταν να καεί κατά την επανείσοδο στη γήινη ατμόσφαιρα, αλλά ένα κομμάτι της επέζησε και προκάλεσε τη ζημιά.

Η οικογένεια Otero ζητά τώρα αποζημίωση από τη NASA για τις ζημιές, συμπεριλαμβανομένης της μη ασφαλισμένης περιουσίας, της διακοπής της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, της συναισθηματικής οδύνης και των δαπανών που σχετίζονται με τη βοήθεια τρίτων.

Η δικηγόρος Mica Nguyen Worthy, που εκπροσωπεί την οικογένεια, τόνισε τις ευρύτερες επιπτώσεις της υπόθεσης. “Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει το σοβαρό ζήτημα των διαστημικών σκουπιδιών λόγω της αύξησης της διαστημικής δραστηριότητας τα τελευταία χρόνια”, δήλωσε η Worthy. Παράλληλα, τόνισε τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες εάν τα συντρίμμια είχαν προσγειωθεί ελαφρώς διαφορετικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις