Θεραπευτικές ιδιότητες που είναι εγγενείς στα χρώματα

Το χρώμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά το φως, και το φως είναι ακτινοβολούμενη ενέργεια που εκπέμπεται από κάθε άτομο. Στο ηλιακό μας σύστημα, τα χρώματα που αντιλαμβανόμαστε προέρχονται από τις ακτίνες του ήλιου. Κάθε χρώμα έχει διαφορετικό μήκος κύματος, συχνότητα και δόνηση. Όταν βάζουμε ένα πρίσμα στο φως του ήλιου, τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου μπορούν να χωριστούν, αλλά η ίδια παρουσία και των επτά δίνει το λευκό φως. Η απουσία οποιουδήποτε χρώματος είναι μαύρο, σκοτάδι. Έτσι το μαύρο είναι ένα αρνητικό χρώμα, και το λευκό είναι ένα θετικό χρώμα.

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
Το κόκκινο θερμαίνει και τονώνει. Ανακουφίζει Ωστόσο, λόγω της θερμικής επίδρασής του, η υπερβολική έκθεση σε αυτό το χρώμα μπορεί να να οδηγήσει σε φλεγμονώδεις ασθένειες όπως η επιπεφυκίτιδα. Το κόκκινο, σχετίζεται με το αίμα μας. Διεγείρει τον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και βελτιώνει την κυκλοφορία. Βοηθά επίσης στη διατήρηση του χρώματος στο δέρμα και δίνει την ενέργεια στους νευρικούς ιστούς και στον μυελό των οστών. Το ροζ έχει ένα πιο απαλό αποτέλεσμα, προάγοντας την αγάπη και την ηρεμία, αλλά μπορεί να είναι ευνοϊκό και για λήθαργο.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί θερμαίνει και έχει θεραπευτική ενέργεια. Είναι ένα σεξουαλικά διεγερτικό χρώμα που δίνει ενέργεια και δύναμη στα όργανα του φύλου. Παραδόξως, σε πνευματικούς αναζητητές που έχουν επιλέξει να είναι ανύπαντροι, το πορτοκαλί βοηθά με την παραίτηση και τη μετατροπή της σεξουαλικής ενέργειας σε Ανώτερη Συνείδηση. Το πορτοκαλί Έχει αντιβακτηριακές και βακτηριοστατικές ιδιότητες.

ΚΙΤΡΙΝΟ
Το κίτρινο προωθεί την κατανόηση και την ευφυΐα και βοηθά την ενέργεια να φτάσει στο τσάκρα του στέμματος, για πνευματική συνειδητοποίηση. Το κίτρινο είναι αποσυμφορητικό. Λειτουργεί επίσης ως αντιβακτηριδιακό. Η υπερβολική έκθεση στο κίτρινο προκαλεί τη συσσώρευση υπερβολικής χολής .

ΠΡΑΣΙΝΟ
Αυτό το χρώμα έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο μυαλό και το σώμα και δημιουργεί μια αίσθηση φρεσκάδας. Είναι καταπραϋντικό για τα συναισθήματα και φέρνει ενέργεια στο τσάκρα της καρδιάς και το συναίσθημα της ευτυχίας στην καρδιά. Το πράσινο χαλαρώνει και ανακουφίζει και βοηθά στην επούλωση των ελκών.

ΜΠΛΕ
Το μπλε είναι ένα κρύο χρώμα που ανακουφίζει το επιδεινωμένο Πίττα. Έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο σώμα και στο μυαλό και βοηθά στη διόρθωση των ηπατικών διαταραχών. Το μπλε είναι το χρώμα της αγνής συνείδησης. Η υπερβολική έκθεση στο μπλε μπορεί να προκαλέσει συμφόρηση.

ΜΟΒ
Αυτό είναι το χρώμα της Κοσμικής Συνείδησης και φέρνει αφύπνιση της συνείδησης. Δημιουργεί ελαφρότητα στο σώμα και βοηθά να ανοίξουν οι πόρτες της αντίληψης. Το μοβ ανακουφίζει τα βαθιά συναισθήματά μας, χρήσιμο για ύπνο.

ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΑΣΗΜΙ
Το χρυσό, το χρώμα του ήλιου, είναι ένα χρώμα που ζεσταίνει και είναι ευεργετικό.

Βασίλης Σπανουδάκης

Μετάφραση από ibelieveinmothernature

Σχετικές δημοσιεύσεις