Θύμα απάτης ηλικιωμένος – Έδωσε 90.000 ευρώ και δέκα λίρες για να «σώσει» την εγγονή του

Θύμα απάτης έπεσε ένας 88χρονος στα Φιλιατά Θεσπρωτίας, όταν επιτήδειοι έδρασαν με απίστευτο θράσος και κατάφεραν να του αποσπάσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με το epiruspost, το ένα μέλος της σπείρας επισκέφθηκε τον ηλικιωμένο στο σπίτι του, το απόγευμα του Σαββάτου, με τον 88χρονο να ανοίγει την πόρτα και να ακούει όσα του λέει.

Ο άγνωστος άνδρας είπε στον ηλικιωμένο ότι η εγγονή του μετά από ατύχημα που είχε πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα και πρέπει να της τοποθετηθεί μία ειδική λάμα προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία της και η σωματική της ακεραιότητα. Χαρακτηριστικό που του είπε είναι πώς η επέμβαση θα κόστιζε αρκετά χρήματα.

Ο ηλικιωμένος είχε μείνει σοκαρισμένος και φάνηκε να τον πιστεύει. Ο δράστης πριν φύγει από το σπίτι του ανέφερε ότι το χρηματικό ποσό που χρειάζεται ανέρχεται στις εκατό χιλιάδες.

Λίγη ώρα αργότερα ο ηλικιωμένος άνδρας τηλεφώνησε στον δράστη για να του δώσει τα χρήματα για να σώσει την εγγονή του. Έτσι μετά από τηλεφωνική συνεννόηση παρέδωσε 90 χιλιάδες ευρώ και δέκα χρυσές λίρες σε άλλο άτομο, συνεργό του πρώτου.

Στην πορεία βέβαια ο ηλικιωμένος κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης. Έτσι ενημέρωσε την αστυνομία η οποία διεξάγει την σχετική έρευνα.

Σχετικές δημοσιεύσεις