Ξενάγηση στο Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο

Ξενάγηση στο Κέντρο Τύπου που θα λειτουργήσει στο Ζάππειο Μέγαρο για τις ανάγκες δημοσιογραφικής κάλυψης των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 και ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του, πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως, του αν. υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και του γενικού γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη.

Κατά την ξενάγηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον εξοπλισμό και τη λειτουργικότητα του Κέντρου Τύπου, επισήμανε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων των πολιτών στις ευρωεκλογές αλλά και τη σημασία της επιστολικής ψήφου. «Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει την επιστολική ψήφο λένε μπράβο», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως «ειδικά στις ευρωεκλογές, που υπάρχει ο κίνδυνος της αποχης πρέπει όλοι να συμμετέχουν. Δεν υπάρχουν αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια ημέρα. Το αποτέλεσμα διαμορφώνεται με τη συμμετοχή».

Από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως θύμισε στους πολίτες ότι μπορούν να πληροφορηθούν που ψηφίζουν, στο “Μάθε που Ψηφίζεις”, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή στις ευρωεκλογές είναι «πολύ σημαντική».

Το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο, θα είναι ανοιχτό για όλους τους διαπιστευμένους εκπροσώπους ΜΜΕ, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου, από τις 9 π.μ. του Σαββάτου, έως το πέρας της διαδικασίας, την Κυριακή το βράδυ.

Το Κέντρο Τύπου είναι εξοπλισμένο με ασύρματο δίκτυο υψηλής ταχύτητας, με ηλεκτρονικό, εκτυπωτικό και οπτικοακουστικό εξοπλισμό, ενώ οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μέσω video wall ελληνικούς και ευρωπαϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Διατίθεται επίσης αίθουσα συνεντεύξεων, στην οποία μπορούν να προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ οι πολιτικοί αρχηγοί που το επιθυμούν.

Επιπλέον, υπάρχει μέριμνα για παροχή υπηρεσίας μετάφρασης στα τηλεοπτικά προγράμματα, προς διευκόλυνση των ξένων δημοσιογράφων, αλλά και της ελληνικής νοηματικής γλώσσας στις ζωντανές καλύψεις.

Μεγάλος αριθμός εκπροσώπων ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διαπιστευθούν, ώστε να καλύψουν τις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 από το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο.

Μέχρι σήμερα έχουν διαπιστευθεί περίπου 150 δημοσιογράφοι, ανταποκριτές, φωτορεπόρτερ και μέλη συνεργείων τηλεοπτικών σταθμών, εκ των οποίων οι 50 εκπροσωπούν διεθνή ΜΜΕ, από 11 χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κίνα, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και έχουν έρθει στη χώρα μας ειδικά για την κάλυψη των εκλογών.

Σχετικές δημοσιεύσεις