Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπίου – Διάσπαρτες εστίες στην Αργολίδα

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων. Ισχυρές παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ελέγξουν τυχόν αναζωπυρώσεις.  

   Κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) αλλά και η ΕΛΑΣ, συλλέγουν τεκμήρια καθώς και βιντεοσκοπικό υλικό, προκειμένου να αναλύσουν τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν.

 Ναύπλιο: Διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην περιοχή της Δάρδιζας – Τι λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Δάρδιζα της Αργολίδας, οι οποίες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Μάλιστα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αναμένεται να δώσουν ολονύχτια μάχη, προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαντζούνης, «υπάρχουν ακόμα μικρές εστίες και δυστυχώς ο αέρας συνεχίζεται, για αυτόν ακριβώς το λόγο Περιφέρεια και Δήμος Ερμιονίδας είμαστε σε επιφυλακή και συνδράμουμε το έργο της Πυροσβεστικής».

Επίσης, όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, «μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε δύο σπίτια στην περιοχή της Δάρδιζας, ζημιές σε αυλές σπιτιών, αλλά και σε αποθήκες».

Παράλληλα, τόνισε ότι και «η αυριανή ημέρα προβλέπεται δύσκολη, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων».

Μυτιλήνη: Πυρκαγιά σε ελαιώνες στην Μόρια

Μάχη με τη φωτιά δίνουν δυνάμεις της πυροσβεστικής, εθελοντές και τμήματα πολιτικής προστασίας της αυτοδιοίκησης που επιχειρούν σε ελαιώνες που καίγονται κοντά στο χωριό Μόρια της Λέσβου.

Οι ελαιώνες που καίγονται είναι σε δύσβατα σημεία ενώ ο δυνατός βοριάς αναζωπυρώνει την πυρκαγιά που κινείται μέσα σε ρεματιές.

Σχετικές δημοσιεύσεις