Χωρίς ανάληψη ευθύνης η επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει συλλέξει και εξετάζει οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής στην προσπάθειά της να βρει τα ίχνη των δραστών, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο αστυνομικός της φύλαξης, ο οποίος καθόταν μέσα στο περιπολικό, έξω από την οικία της προέδρου. Ο άνδρας φέρει εγκαύματα β’ βαθμού στο πρόσωπο και στα χέρια και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς όμως να εκφράζεται κίνδυνος για τη ζωή του, ωστόσο δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει λεπτομερή κατάθεση στους συναδέλφους του για το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην επίθεση φαίνεται να συμμετείχαν 7-8 άτομα που πλησίασαν με τα πόδια το περιπολικό και εκτόξευσαν τουλάχιστον πέντε μολότοφ, οι οποίες εξεράγγησαν πάνω στο όχημα, αφού κατά τις έρευνες στο σημείο περισυλλέγησαν υπολείμματα από πέντε γυάλινα μπουκάλια.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση υπηρετεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και όχι στην ασφάλεια της προέδρου του Αρείου Πάγου. Το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου έχει αναλάβει την φύλαξη του σπιτιού της ανωτάτου δικαστικού και εκείνη την ώρα ο αστυνομικός εκτελούσε τη βάρδιά του.

Σχετικές δημοσιεύσεις