- Viral: Οι άδειες δεξαμενές νερού και το…γκρέιντερ που άνοιγε δρόμο για τους.. υλοτόμους!!!
Μαίνεται η πυρκαγιά στο Μενοίκιο όρος που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή 9/8 και πλέον σήμερα Δευτέρα 12/8 έχει φτάσει σε απόσταση 8 χλμ από τις Σέρρες στον δρόμο για την Βροντού
Τα εναέρια μέσα που επιχειρούν είναι ελάχιστα (δύο μόλις ελικόπτερα) που κάνουν μια ρίψη ανά 40’ και μοιάζουν σα σταγόνα στον ωκεανό.
Μοναδική ελπίδα μας ο «στρατηγός άνεμος» να συμπεριφερθεί έτσι ώστε η φωτιά να… σβήσει μόνη της!
Αποτέλεσμα, της έρπουσας φωτιάς, οι πυκνοί καπνοί που έχουν κατακλύσει το βουνό και φτάνουν μέχρι την πόλη, ενώ η έκταση που έχει ήδη καεί ανέρχεται στα 16.000 στρέμματα.

Π.Σπυρόπουλος – Τέσσερα βαριά μηχανήματα, ερπιστριοφόρα στην μάχη κατά της φωτιάς
![[group 1] Φωτιά Μενοίκιο όρος 9298 Φωτιά Μενοίκιο όρος 9300 3](https://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2024/08/Group-1-Φωτιά-Μενοίκιο-όρος-9298_Φωτιά-Μενοίκιο-όρος-9300-3.jpg)
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Σπυρόπουλος που βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο 8ο χλμ Σερρών-Βροντούς, μας είπε πως από τα τέσσερα βαριά ερπυστριοφόρα μηχανήματα της Περιφέρειας τα δύο επιχειρούν στο βάθος του φαραγγιού, προσπαθώντας να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη, με την βοήθεια ομάδας Δασοκομάντος που ήρθαν στις Σέρρες, ώστε να μην περάσει η φωτιά προς τα δυτικά ή την χαράδρα που οδηγεί στο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου.
Ενώ τα άλλα δύο είναι ένα στο Χιονοχώρι κι ένα στο Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου.
Από υψηλόβαθμους, της Πυροσβεστικής άλλο τίποτα
Στο σημείο ήρθαν όλοι οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής στην Β.Ελλάδα, οι οποίοι αρκέστηκαν στην ενημέρωση, αφού πυροσβεστικά μέσα δεν τους διατίθενται, καθώς όλα έχουν πάει στην Αθήνα.
Τα.. Ευτράπελα..
ένα γκρέιντερ που επιχειρούσε στην περιοχή ήταν από.. άλλο έργο καθώς η εργασία του ήταν προγραμματισμένη για να ανοίξει δρόμο για τους υλοτόμους!!!
Οι.. άδειες δεξαμενές νερού που είναι για την.. πυρόσβεση. Δεν θα μπορούσε ο Δήμος Σερρών να πάει με τις υδροφόρες να τις γεμίσει;
Πηγή: Anexartitos.gr
