Nίκη Λεπέν στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών

Ο Εθνικός Συναγερμός (RN) της Λεπέν κέρδισε τον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών που διεξήχθη χθες, Κυριακή

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και η μοναδική πυρηνικά οπλισμένη δύναμή της είναι τώρα πιο κοντά από ποτέ στο να δημιουργήσει μια κυβέρνηση ευρωσκεπτικιστών για πρώτη φορά, αφού η Εθνική Συσπείρωση (RN) της Μαρίν Λεπέν εξασφάλισε άνετη νίκη στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας .

Οι υποψήφιοι που έχουν προκριθεί στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας έχουν προθεσμία μέχρι το βράδυ της Τρίτης για να αποφασίσουν εάν θα αποχωρήσουν από την κούρσα ή θα συνεχίσουν να αγωνίζονται. Το βράδυ της Κυριακής, φάνηκε ότι σε πολλές εκλογικές περιφέρειες ο τρίτος στην καλύτερη θέση υποψήφιος αποσύρθηκε για να βοηθήσει έναν αντίπαλο να κερδίσει την «Εθνική Συσπείρωση».

Η «Εθνική Συσπείρωση» έχει πει ότι δεν θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση εάν δεν κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Την Κυριακή, η Λεπέν επέμεινε ότι ο Μπαρντελά θα γινόταν πρωθυπουργός μόνο εάν η Εθνική Συσπείρωση είχε την υποστήριξη του κοινοβουλίου. Παραδοσιακά, ο Γάλλος πρόεδρος διορίζει πρωθυπουργό από τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα της Εθνοσυνέλευσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις