Έτοιμος ο βιολογικός σταθμός Πολυγύρου – Καλυβών, στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Έτοιμος ο βιολογικός σταθμός Πολυγύρου - Καλυβών, στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)Παραδίδεται ο βιολογικός σταθμός του Πολυγύρου- Καλυβών, σύμφωνα με το δήμαρχο πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο, ενώ είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων.

Τα έργα είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με την πράξη «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Πολυγύρου- Καλυβών Δήμου Πολυγύρου» με συνολικό προϋπολογισμό 27.000.000,00 ευρώ.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε σχέση με τα πληθυσμιακά κριτήρια. Με την ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται να ενταχθεί άμεσα και ο οικισμός Γερακινής. Στο μεταξύ, αναμένεται η έγκριση για τη χρηματοδότηση κατασκευής αντίστοιχου έργου για την περιοχή της Ολύνθου και ολοκληρώνεται η μελέτη για την κατασκευή αντίστοιχου έργου στη Μεταμόρφωση, όπως επίσης και η μελέτη για τη σύνδεση Βατοπεδίου και Ψακουδίων με τον βιολογικό της Ορμύλιας που ήδη λειτουργεί.Ο κ. Ζωγράφος σχολίασε: "Με την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων ο Νέος Δήμος Πολυγύρου, ως σύγχρονος πλέον Δήμος, δε θα χει τίποτα να ζηλέψει από άλλους σύγχρονούς του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.Κύριο μέλημά μας η ποιότητα ζωής των πολιτών".

Δείτε τις φωτογραφίες:

halkidikinews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο