Αλεξανδρούπολη – Επίσκεψη του νέου ναυτικού ακολούθου της αμερικανικής πρεσβείας Commander Κρίστοφερ Λεπόρ

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε ο νέος ναυτικός ακόλουθος της αμερικανικής ρεσβείας στην Αθήνα, Commander Κρίστοφερ Λεπόρ, ενόψει και των προγραμματισμένων, στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, συμμαχικών ασκήσεων, με κορυφαία την «Defender Europe 2021».

Παρουσία του κ. Λεπόρ, τον οποίο συνόδευε ο διευθυντής του τάγματος μεταφορών της Στρατιωτικής Διοίκησης Ανάπτυξης και Διανομής Επιφάνειας των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική, Αντρε Καμερόν , πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.), σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Κώστα Χατζημιχαήλ και «με τη συμμετοχή όλων των key players σε Αλεξανδρούπολη και Μαύρη Θάλασσα», μία διευρυμένη ενημέρωση για την υποστήριξη της διοικητικής μέριμνας μιας σειράς συμμαχικών ασκήσεων με την κωδική ονομασία POSEIDON TRIDENT 2021.

Σε σχετική ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Χατζημιχαήλ αναφέρει ότι «μεταξύ της περιόδου Φεβρουαρίου-Αυγούστου, ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης, πρόκειται να συμμετέχει σε μία σειρά από διασυμμαχικές αποστολές, κατά τις οποίες» όπως εκτιμά, «ο λιμένας θα λειτουργήσει σε πρωτόγνωρα υψηλά επίπεδα, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα με τα επτά θηριώδη μεταγωγικά που αναμένεται να καταπλεύσουν, τη διαρκώς αυξανόμενη εμπορική κίνηση», υπογραμμίζοντας ότι τα έσοδα από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, κινήσεις και παραχωρήσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα συμβάλουν τα μέγιστα στην ενίσχυση της κερδοφορίας του λιμένα.

Ο κ. Χατζημιχαήλ αναφέρεται και στις ζημίες που υπέστη από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον νομό, το σιδηροδρομικό δίκτυο σε Πόρο και ‘Ανθεια, εξαιτίας του οποίου «δεν θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τρένο για τις μεταφορές μας πριν το τέλος Μαρτίου» και ως εκ τούτου το στρατιωτικό συμμαχικό υλικό και οχήματα θα μεταφερθούν στη Βουλγαρία και Ρουμανία οδικώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατ’ επανάληψη ο πρόεδρος του Ο.Λ.Α., αναφερόμενος στην αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της Αλεξανδρούπολης και του λιμένα της, έχει τονίσει πως «η στρατιωτική παράμετρος στον λιμένα λειτουργεί ως επιταχυντής των εξελίξεων στα έργα υποδομής και υποστήριξης, ενώ επιδρά καταλυτικά στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του», ενώ και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ , έχει δηλώσει πως δουλεύοντας από κοινού, ωφελείται η Ελλάδα, εμβαθύνονται οι διμερείς σχέσεις, ενισχύεται η ευρωπαϊκή ασφάλεια και σταθερότητα.

Οι κ. Λεπόρ και Καμερόν συναντήθηκαν και με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, τον οποίο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, ενημέρωσαν για τις επτά διαδοχικές διασυμμαχικές αποστολές, ενώ επιβεβαιώθηκε η εποικοδομητική και στενή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Σχετικές δημοσιεύσεις