Ξεκινάς δίαιτα; Πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις

Eίναι σίγουρο πως τέτοια εποχή κάπως,όλες, νιώθουμε την ανάγκη να προσέξουμε τη διατροφή μας.

Ενδεχομένως να έχουμε στο νου μας πως σε δυο μήνες μάλλον θα φορέσουμε το μαγιό μας και έχουμε μικροανασφάλειες, ή έχουμε φάει κάτι εξτρα αυτό το διάστημα. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει να ζοριστεί καμιά μας περισσότερο από όσο επιθυμεί ή να λιμοκτονήσει (το πολύ πολύ να πάρουμε άλλο, πιο βολικό μαγιό!)

Αν αποφασίσεις να κάνεις δίαιτα, δηλαδή να περιορίσεις τις θερμίδες σου, πρόσεξε τα παρακάτω σημεία..

Οι τροφές που φαίνονται διαίτης, αλλά δεν είναι

Πρόσφατα όπως μας ενημέρωσε διαιτολόγος, τα κριτσίνια πολύ γνωστής εταιρίας έχουν περισσότερο κορεσμένο λίπος από τα πατατάκια! Όσο για τις θερμιδες δεν διαφέρουν και πολύ (539 για τα πατατάκια, 470 για τα κριτσίνια ανα 100 γρ προϊόντος) Φυσικά υπάρχουν κι εταιρείες με πολύ καλά προϊόντα.

Αν πεις ναι σε έναν πειρασμό, δεν χρειάζεται να.. το τερματίσεις!

Απόλαυσε το κομματάκι σοκολάτας αφού θέλεις, αλλά μην την τρως ολόκληρη από ενοχές και τύψεις.

Κάθε θερμίδα, δεν είναι ίδια

Είναι το ίδιο 200 θερμίδες μπισκότου με 200 θερμίδες φράουλας; Υπάρχουν τροφές που το σώμα μπορεί να διαχειριστεί γρήγορα κι εύκολα με αποτέλεσμα να απορροφά όλες τις θερμίδες και τροφες που το σώμα δυσκολεύεται να επεξεργαστεί με αποτέλεσμα καποιες θερμίδες να μην απορροφώνται. 

Οι φυτικές ίνες είναι φίλες σου

Οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει τις φυτικές ίνες με δημητριακά και μάλιστα χωρίς γεύση, ενώ στην πραγματικότητα “αυξάνω τις φυτικές ίνες” σημαίνει αυξάνω τη γεύση και την ποικιλία στη διατροφή – κοινώς τρώω φρούτα λαχανικά, δημητριακά ολικής, ξηρούς καρπούς, σπόρους, όσπρια..

Το κρέας δεν σου δίνει απαραίτητα την περισσότερη πρωτεΐνη

Ένα μικρό παράδειγμα. Αν φας 100 γραμμάρια μανιτάρια που θα σε χορτάσουν περισσότερο θα πάρεις περισσότερες πρωτεΐνες από τα 100 γραμ. κρέας αντίστοιχα. Συν του ότι επίσης παίρνεις ένα σωρό βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες!

Αν θες να χάσεις κιλά, πρέπει να κάνεις τα σωστά.. μαθηματικά

Στο τέλος της μέρας, πρέπει να έχεις καταναλώσει λιγότερες θερμίδες από αυτές που μπορεί να κάψει ο οργανισμός σου.

Σχετικές δημοσιεύσεις