Οργή και αγανάκτηση μετά την επίθεση Πακιστανών σε κρεοπώλη στην Αριστοτέλους

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || ΝΙΝΑ ΤΣΙΡΙΚΑ

Εκτός ελέγχου πλέον βρίσκεται η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Αριστοτέλους γύρω από το Καπάνι. Η εφημερίδα Thessnews έχει αναδείξει πολλάκις το θέμα με τους λαθρεμπόρους τσιγάρων (ΕΔΩ κ ΕΔΩ κ ΕΔΩ).

Το χθεσινοβραδινό περιστατικό έχει προκάλεσε μεγάλη οργή και αγανάκτηση στους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής.

Ομάδα Πακιστανών που πουλούσε λαθραία τσιγάρα έξω από μαγαζί που βρίσκεται στην αγορά Βλάλη, στο Καπάνι επιτέθηκε σε καταστηματάρχη επειδή τους έκανε παρατήρηση ζητώντας να φύγουν.

Ο 42χρόνος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ συνελήφθησαν τρία άτομα.Σοκάρει η μαρτυρία του αδερφού του 42χρονου

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 42χρονος κάλεσε τους αλλοδαπούς να σταματήσουν να πουλούν λαθραία τσιγάρα μπροστά από το κατάστημά του στη συμβολή των οδών Βλάλη με Μενεξέ. Τα δύο άτομα που ήταν στο σημείο τον αγνοούσαν και μάλιστα εκτόξευαν και εναντίον του απειλές. Ο επαγγελματίας τότε αποφάσισε να κατευθυνθεί προς το αστυνομικό κέντρο του ΑΤ Λευκού Πύργου για να καταγγείλει το περιστατικό. Σύμφωνα μάλιστα με τον αδερφό του θύματος τα άτομα άρχισαν να τον απειλούν με τη φράση «τώρα θα δεις τι θα πάθεις» και ξεκίνησαν να παίρνουν τηλέφωνα.


Τα δύο αδέρφια βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα χωρίστηκαν. Ο 42χρονος πήγε να πάρει το μηχανάκι του και στη Μενεξέ μπροστά στην Εγνατία μια ομάδα 20 ατόμων βγήκε μπροστά του και άρχισε να τον χτυπά με μανία. Ο άλλος αδερφός που αντιλήφθηκε το περιστατικό έτρεξε στο σημείο και κατάφερε μαζί με ένα ακόμη άτομο να γλιτώσουν τον 42χρονο ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και μάλιστα του έγιναν και κάποια ράμματα.

«Φοβόμαστε να έρθουμε στο μαγαζί μας» είναι η φράση του αδερφού του 42χρονου που αντικατοπτρίζει την αγωνία όλων των επαγγελματιών της αγοράς, που κάνουν λόγο για καθημερινά φαινόμενα βίας και ανομίας αλλά και γκετοποίησης της περιοχής.Πρόεδρος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου στην ThessNews: «Θα τους θάψουμε στην Αριστοτέλους»

Εμφανώς αγανακτισμένος με την κατάσταση ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, Χρήστος Νικολόπουλος, μιλώντας στην ThessNews τόνισε ότι «έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ που εγώ από εδώ και πέρα θα πάω σε χειροδικία. Θα ενημερώσω την αγορά και θα χυθεί αίμα. Εφόσον χτύπησαν άνθρωπο της αγοράς. Θα φοβόμαστε δηλαδή να δουλέψουμε και να πάμε στα μαγαζιά μας; Αν είναι δυνατόν. Τελείωσαν οι Πακιστανοί. Εμείς δεν πρόκειται να φοβηθούμε. Την Δευτέρα θα πάω στον εισαγγελέα και από εκεί και μετά αν δεν εξαφανιστούν έναν έναν θα τους πάρουμε το κεφάλι. Μας έχουν υποβαθμίσει την αγορά και τώρα απειλούν και τη ζωή μας. Θα θάψουμε τους Πακιστανούς στην πλατεία Αριστοτέλους».

Σχετικές δημοσιεύσεις