Ελεύθεροι 24 όμηροι της Χαμάς και 39 Παλαιστίνιοι, γυναίκες και παιδιά – Πανηγυρισμοί από τους συγγενείς, συγκινητικές εικόνες

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς μετά την συμφωνία για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων. Η Χαμάς -στο πλαίσιο της συμφωνίας- απελευθέρωσε σήμερα 24 ομήρους, 13 Ισραηλινούς, 10 Ταϊλανδούς κι έναν Φιλιππινέζο. Με την άφιξή τους στο Ισραήλ άρχισε και η απελευθέρωση 39 Παλαιστινίων κρατουμένων.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης, αυτοκινητοπομπή με 11 Ισραηλινούς και 11 Ταϊλανδούς έφτασε στην αεροπορική βάση στην Μπερ Σεβά. Yποβάλλονται σε εξετάσεις και είναι καλά στην υγεία τους ενώ υποβάλλονται και σε ψυχοτεχνικά τεστ. Οι υπόλοιποι έχουν μεταφερθεί κατευθείαν μέσω αυτοκινητοπομπής σε νοσοκομεία.

Ισραηλινά μέσα μεταδίδουν πως δεν έχουν λάβει λίστα από τη Χαμάς για την επόμενη μέρα. Το Σάββατο (25/11) θα γίνουν οι επόμενες παραδόσεις ομήρων και σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει επικυρωθεί στο Κατάρ κάθε βράδυ της προηγούμενης θα πρέπει να υπάρχει λίστα με τους ομήρους που πρόκειται να απλευθερωθούν.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 ομήρων με αντάλλαγμα 150 κρατούμενους σε διάστημα 4 ημερών.

Σχετικές δημοσιεύσεις