Η Επιτροπή ανακοινώνει τα έργα από την Ισπανία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία που διακρίθηκαν με βραβεία #BeActive, τα οποία αναγνωρίζουν πρωτοβουλίες υπέρ ενός υγιεινού και ενεργού τρόπου ζωής

Χθες, η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα ανακοίνωσε επίσημα τους νικητές και τις νικήτριες των ένατων βραβείων #BeActive, τα οποία τιμούν έργα και ανθρώπους που προάγουν τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση σε όλη την Ευρώπη.

Συνολικά 12 φιναλίστ διαγωνίστηκαν για το μεγάλο βραβείο σε τέσσερις κατηγορίες: εκπαίδευσηχώρος εργασίαςτοπικοί ήρωες και από γενιά σε γενιά. Το βραβείο #BeActive για την εκπαίδευση απονέμεται στον οργανισμό Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les persones de Martorell της Ισπανίας για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στο εκπαιδευτικό σύστημα και την προώθηση της εκπαιδευτικής επιτυχίας, της ισότητας και της κοινωνικής συνοχής. Το βραβείο #BeActive για τον χώρο εργασίας απονέμεται στην εταιρεία Eversports (Αυστρία) για ένα έργο που στηρίζει έναν ενεργό τρόπο ζωής, την εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και τη δημιουργία ευκαιριών για τους υπαλλήλους της. Νικητής του βραβείου #BeActive για τοπικούς ήρωες είναι ο κ. Κάλιν Βασίλεφ από τη Βουλγαρία, ο οποίος κατάφερε να εμπνεύσει και να οδηγήσει χιλιάδες Βούλγαρους σε έναν πιο υγιεινό και πιο ενεργό τρόπο ζωής χάρη σε ένα έργο που βασίζεται 100% σε εθελοντές και στις τοπικές κοινότητες. Νικητής του βραβείου #BeActive από γενιά σε γενιά είναι ο δήμος Vila Nova de Cerveira της Πορτογαλίας για ένα έργο, το οποίο ενθαρρύνει και κινητοποιεί τους πολίτες, ιδίως τους ηλικιωμένους, να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η Επίτροπος κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα δήλωσε σχετικά: «Ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική και ψυχική ευεξία και προάγουν αξίες όπως η ενότητα, ο σεβασμός και η ένταξη στις τοπικές μας κοινότητές. Συγχαίρω τους πάντες, νικητές και φιναλίστ, για το εξαιρετικό έργο τους και τον ενθουσιασμό, τον οποίο επιδεικνύουν καθημερινά στην προσπάθειά τους να παροτρύνουν τους πολίτες μας να υιοθετήσουν έναν υγιεινό, ενεργό και συμπεριληπτικό τρόπο ζωής. Η προσήλωσή τους είναι αξιοθαύμαστη και εύχομαι να εμπνεύσει και άλλες εξαιρετικές πρωτοβουλίες.»

Οι τέσσερις νικητές έλαβαν από 10.000 ευρώ και κάθε φιναλίστ έλαβε από 2.500 ευρώ, ποσά που θα τους βοηθήσουν να στηρίξουν και να αναπτύξουν καινοτόμες δράσεις στο πλαίσιο έργων που αναδεικνύουν την αξία του αθλητισμού. Τα βραβεία #BeActive αποτελούν κεντρικό στοιχείο της ετήσιας Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

Σχετικές δημοσιεύσεις