Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων!

Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας…

Ένας είναι ο βασικός φόβος της κυβέρνησης αλλά και στο κέντρο επιχειρήσεων πυροσβεστικής, αστυνομίας και στρατού και αυτός είναι για το τι θα αποκαλυφθεί μόλις πέσει η στάθμη των υδάτων που έφερε η κακοκαιρία Daniel αφού κανείς δεν ξέρει, ούτε πόσοι είναι πραγματικά οι αγνοούμενοι και φυσικά εάν δεν υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Οι δυνάμεις διάσωσης προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα σπίτια που έχουν καλυφθεί από λάσπη.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας σε ΜΜΕ είπε πως η κατάσταση στην Θεσσαλία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel κρίνεται ως πάρα πολύ δύσκολη.

Ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως το βάρος θα δοθεί στην Καρδίτσα.

Θα ξεκινήσουν και σήμερα επιχειρήσεις απεγκλωβισμών με κάθε μέσο, από αέρος (ελικόπτερα) και με κλιμάκια του Στρατού με βαριά μηχανήματα.

Τόνισε πως 8 χωριά στη Καρδίτσα χρειάζονται βοήθεια και θα επιχειρήσουν σήμερα τα σωστικά συνεργεία με βάρκες, Hummer, βαριά μηχανήματα και ελικόπτερα. «Κάποια από τα χωριά δεν είναι προσεγγίσιμα», είπε ο κ. Αγοραστός.

«Είναι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στα χωριά και αυτή της στιγμή βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία των σπιτιών τους και περιμένουν να τους παραλάβουν διασώστες», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Αγοραστός τόνισε πως είναι άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων.

Αυτή την ώρα ο αριθμός των αγνοουμένων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθώς υπάρχει αδυναμία επικοινωνίας με αρκετές περιοχές. Όπως και δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η κατάσταση όλων των εγκλωβισμένων που αναμένουν βοήθεια.

Με αυτά τα δεδομένα ο φόβος να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων είναι ο εφιάλτης της κυβέρνησης η οποία ήδη βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς από τότε που επανεκλέχθηκε υπάρχει ένα συνεχόμενο μπαράζ καταστροφών πάσης φύσεως!

Σχετικές δημοσιεύσεις