Άνδρες και Γυναίκες από «χρυσάφι» στο Beach Hanball

Θριαμβεύτρια στο Τουρνουά Beach Handball Γυναικών αναδείχθηκε η Ελλάδα, κατά την 4η ημέρα των 2ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019. Η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε της Πορτογαλίας με 2-0 σετ (23-18, 16-10) σετ μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες και κατέκτησε αήττητη τον τίτλο με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς! 
Η Ελλάδα αναρριχήθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν και επιβεβαίωσε ότι αποτελεί μία υπερδύναμη του αθλήματος.
Η οικοδέσποινα είχε τον απόλυτο έλεγχο και στα δύο σετ, νικώντας  με 23-18 στο πρώτο χάρη σε ένα σερί 8-0 (από 6-6 σε 14-6) με κορυφαίες τις Βάσω ΣκαραΑ (8 πόντοι) Έλενα Κερλίδη (10 πόντοι) και Αποστολίνα Δημητρίου (10 πόντοι). 
Στο δεύτερο σετ οι πρωταθλήτριες κόσμου επικράτησαν 16-10 με όπλο την άμυνα και με την Αλίκη Μακρή να πραγματοποιεί μεγάλες αποκρούσεις.
Την απονομή στα «χρυσά» κορίτσια της Ελλάδας, έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Στον μικρό τελικό η Ιταλία νίκησε την Τυνησία με 2-0 (14-8, 13-12) και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Χρυσοί και οι Άνδρες

Ο θρίαμβος του ελληνικού Beach Handball, κατά την 4η ημέρα των 2ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς οι Άνδρες ακολούθησαν και αυτοί το «χρυσό» μονοπάτι που είχαν χαράξει νωρίτερα οι Γυναίκες. 

Η ελληνική ομάδα επικράτησε της Πορτογαλίας στον τελικό με 2-1 σετ (16-21, 18-16, 6-2) και χάρισε στη χώρα μας το 28ο μετάλλιο της στη διοργάνωση. 

Η Εθνική ηττήθηκε στο πρώτο σετ με 21-16, αλλά αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει, καθώς πέτυχε το come back και επιβλήθηκε στο δεύτερο με 18-16.
Από το 4-6 η ομάδα, την οποία κοουτσάρει ο Γιάννης Λαζαρίδης, με ένα σερί 6-0 βρέθηκε στο 10-6 και εν συνεχεία στο 16-10, με τον Γουργουμη να δείχνει την κλάση του σε ένα πέναλτι και σε ένα τετ α τετ . 

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα shoot-out με τους Γιώργο Παπαβασίλη, Γιώργο Ελευθεριάδη,  Κώστα Θεοδώρου να σκοράρουν για την Ελλάδα και τον Γουργουμη να σταματάει τον Σίλβα, ενώ το ματς τελείωσε με την επέμβαση του Στέλιου Δημάκη που είχε ρόλο τερματοφύλακα!

Σχετικές δημοσιεύσεις