Έβρος – Συνεχίζονται οι απόπειρες των παράνομων μεταναστών να περάσουν τα σύνορα

(18:00) Το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν 8 άτομα. Επτά άτομα προέρχονται από το Αφγανιστάν και 1 άτομο από τη Συρία.

Επίσης εμποδίστηκαν 1.871 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα. Συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης ο απολογισμός είναι ο εξής:

– Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις

– Έχουν συλληφθεί 252 πρόσωπα

Όσον αφορά τις εθνικότητες των ανθρώπων που συνελήφθησαν στον Έβρο διαμορφώνονται ως εξής:

-Αφγανιστάν, 64%
-Πακιστάν, 19%
-Τουρκία, 5%
-Συρία, 4%
-Σομαλία, 2,6%
-Ιράκ, Ιράν, Μαρόκο, Αιθιοπία, Μπαγκλαντές, Αίγυπτος: 5,4


(16:00) Αυτή είναι η εικόνα στις Καστανιές Έβρου, στο γνωστό πλέον σημείο του συνοριακού σταθμού.

Αν και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες, κοντά στη πύλη δεν υπάρχουν άνθρωποι, ωστόσο, μερικές δεκάδες μέτρα πίσω, έχουν δημιουργηθεί προσωρινοί καταυλισμοί.

Οι άνθρωποί μας, είναι στις επάλξεις και σε έντονη επιφυλακή καθώς ακόμα δεν έχει εκτονωθεί η κατάσταση.


(12:00) Χίλιους αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων στέλνει η Τουρκία στον Έβρο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε νωρίτερα από την Αδριανούπολη ο υπουργός Εσωτερικών.


(11:00) Στην Αδριανούπολη βρίσκεται αυτήν την ώρα ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σουλού, ενώ πριν λίγα λεπτά πραγματοποίησε πτήση με ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στις παρακάτω φωτογραφίες που δημοσίευσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας μπορείτε να δείτε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα 7η ημέρα στα σύνορα στην Ανδριανούπολη.


(10:30) Το 24ωρο από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης συνελήφθησαν 24 άτομα. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ενώ εμποδίστηκαν 6.955 απόπειρες

Συνολικά, για το πενθήμερο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης ο απολογισμός είναι ο εξής:

– Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 34.778 περιπτώσεις

– Έχουν συλληφθεί 244 άτομα


(09:00) Για έβδομη ημέρα αστυνομικοί και στρατιώτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, προσπαθώντας να κρατήσουν εκτός ελληνικών εδαφών τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί από την τουρκική πλευρά και επιχειρούν να περάσουν στη χώρα μας είτε από το συνοριακό πέρασμα των Καστανιών είτε από άλλα σημεία, νοτιότερα.

Μετά από μια εφιαλτική ημέρα,όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κοινότητας Καστανεών Στ. Τζαμαλίδης, με πετροπόλεμο και χημικά, σήμερα Πέμπτη η κατάσταση προς το παρόν είναι ήρεμη.

Σχετικές δημοσιεύσεις