Έρευνα ΔιαΝΕΟσις – H Στεγαστική Πολιτική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη – Οι πιθανές λύσεις στην Ελλάδα

Μια νέα έρευνα δημοσιοποίησε το Think Tank ΔιαΝΕΟσις με θέμα: 

“H Στεγαστική Πολιτική Στην Ελλάδα και Στην Ευρώπη”
Πώς φτάσαμε να έχουμε την πιο ακριβή, συγκριτικά με το εισόδημα, στέγαση στην Ευρώπη; Ποια είναι η στεγαστική πολιτική που ακολούθησε η Ελλάδα; Και ποιες θα μπορούσαν να είναι οι πιθανές λύσεις;

Τα τελευταία χρόνια το σχετικό κόστος στέγασης στην Ελλάδα έχει εκτοξευτεί. Σύμφωνα με τη Eurostat, τα ελληνικά νοικοκυριά που δεν ιδιοκατοικούν πληρώνουν για στέγαση το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους μεταξύ των χωρών της ΕΕ, περίπου 37%.

Περίπου 1 στα 3 νοικοκυριά που ζουν στις πόλεις πληρώνουν ακόμη πιο πολλά, περισσότερο από 40% του εισοδήματός τους για στέγαση -επίσης το πιο μεγάλο ποσοστό στην Ευρώπη. 3 στους 4 ενοικιαστές ηλικίας 18 έως 44 ετών δηλώνουν ότι το ενοίκιο που πληρώνουν τους προκαλεί άγχος. Οι εμπειρικές καταγραφές της αναζήτησης σπιτιού στην Αθήνα, συνήθως γραμμένες σε απελπισμένο τόνο, συμπληρώνουν την ίδια εικόνα.

Η νέα δημοσιογραφική έρευνα του senior editor της διαΝΕΟσις Ηλία Νικολαΐδη, καταγράφει το οξύ στεγαστικό πρόβλημα σε πολλές ελληνικές πόλεις και, επιπλέον, ανοίγει το βλέμμα προς την Ευρώπη, αναδεικνύοντας το πώς άλλες χώρες αντιδρούν σε παρόμοια προβλήματα.

η συνέχεια στο https://www.pomida.gr/newspost.php?nsl=ereyna-dianeosis-h-stegastiki-politiki-stin-ellada-kai-stin-eyropi-oi-pithanes-lyseis-stin-ellada

Σχετικές δημοσιεύσεις