Έρχονται τα πρώτα 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ για την ενίσχυση των συγκοινωνιών της ΑΘήνας

Εκατό λεωφορεία των ΚΤΕΛ μαζί με οδηγούς αναμένεται να προστεθούν την μεθεπόμενη εβδομάδα στον στόλο της ΟΣΥ,προκειμένου να ενισχυθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και να περιοριστούν τα φαινόμενα του συγχρωτισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, κατόπιν εντατικών προσπαθειών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και με στόχο να υπάρξει όσο πιο άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, επιταχύνεται το αρχικό χρονοδιάγραμμα ( αρχές έτους να τεθούν σε κυκλοφορία 500 λεωφορεία, έκ των οποίων 300 με leasing και 200 μέσω σύμβασης με τα ΚΤΕΛ) και έτσι την μεθεπόμενη εβδομάδα ενσωματώνονται στον στόλο των αστικών συγκοινωνιών τα 100 από τα 200 συνολικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Τα υπόλοιπα 100 λεωφορεία θα δρομολογηθούν έως το τέλος Νοεμβρίου.

Τα συγκεκριμένα λεωφορεία, σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβουν την εξυπηρέτηση περιφερειακών δρομολογίων, όπως π.χ Ραφήνα, Γέρακας, Γλυκά Νερά, Πεντέλη, Διόνυσο κ.α.

Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέχρι το τέλος του έτους θα προστεθούν σταδιακά τα 300 λεωφορεία με leasing.

Το leasing είναι μία από τις άμεσες δράσεις του υπουργείου για να βελτιωθεί η κατάσταση, μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, με την προμήθεια 1.000 νέων λεωφορείων για Αθήνα και 300 για Θεσσαλονίκη τα οποία και θα προμηθευτεί μέσω διαγωνισμού που δρομολογείται το επόμενο διάστημα. Επίσης, έχουν ανακοινωθεί προσλήψεις 655 οδηγών και τεχνικών σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ με διαδικασίες fast track αλλά κριτήρια ΑΣΕΠ προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στις συγκοινωνίες.

“Στόχος είναι, όσο πιο άμεσα να ενισχυθεί ο στόλος ιδίως της Αττικής, προκειμένου να αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες κατά τις μετακινήσεις τους. Δεν ξεχνάμε όμως πως το πιο σημαντικό μέτρο, όπως υποδεικνύουν οι ειδικοί, αφορά στη χρήση  της μάσκας και ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την υπευθυνότητα που δείχνει καθημερινά” δηλώνει το υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία του υπουργείου, τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφορούσαν κάτω από 850 οχήματα και σήμερα με καλύτερη συντήρηση των οχημάτων κυκλοφορούν 1.100 οχήματα, αύξηση 30% του στόλου σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019. Μέχρις τέλος Νοεμβρίου, που θα έρθουν σταδιακά, με τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ, τα 200 λεωφορεία, ο στόλος θα είναι 1.300 οχήματα, αύξηση 53% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, ενώ με την προσθήκη μέχρι του τέλους του έτους των άλλων 300 λεωφορείων με leasing θα φθάσουν τα 1.600 οχήματα ,αύξηση 89% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Σχετικές δημοσιεύσεις