Έφηβος νοίκιασε τανκ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να πάει σε σχολικό χορό

Ένας έφηβος στις Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσε αναστάτωση, καθώς έφτασε στο χορό του λυκείου του με ένα τανκ από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου ΠολέμουΟ 18χρονος μαθητής, νοίκιασε το τανκ από έναν τοπικό συλλέκτη και το οδήγησε στο χορό με συνοδηγό τον φίλο του.

Η ασυνήθιστη επιλογή του μεταφορικού μέσου έγινε γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς ανθρώπους να εκφράζουν τόσο θαυμασμό όσο και ανησυχία για την απόφαση του εφήβου. Κάποιοι εξήραν τη δημιουργικότητα και την αίσθηση της περιπέτειας, ενώ άλλοι ανησυχούσαν για τις επιπτώσεις στην ασφάλεια της οδήγησης ενός τανκ σε δημόσιους δρόμους.

Το εν λόγω άρμα είναι ένα M4A3 Sherman, ένας τύπος μεσαίου άρματος μάχης που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το όχημα ήταν πλήρως λειτουργικό και φέρεται να κόστισε αρκετές χιλιάδες δολάρια για την ενοικίαση του για τη νύχτα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο έφηβος γοητευόταν από καιρό από τη στρατιωτική ιστορία και ονειρευόταν να οδηγήσει ένα τανκ από παιδί. Είδε τον χορό ως την τέλεια ευκαιρία να εκπληρώσει το όνειρό του και να κάνει μια δήλωση που θα θυμόταν για τα επόμενα χρόνια.

Ενώ το τανκ είχε επιτυχία με πολλούς από τους παρευρισκόμενους στο χορό, οι υπεύθυνοι του σχολείου δεν εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ. Εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στην ασφάλεια της οδήγησης ενός τανκ σε δημόσιους δρόμους και υποσχέθηκαν να επανεξετάσουν τις πολιτικές τους σχετικά με τη μεταφορά σε μελλοντικές σχολικές εκδηλώσεις.

Το περιστατικό πυροδότησε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με το ρόλο των ακραίων μεταφορικών μέσων σε εκδηλώσεις σχολείων. Ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να προσθέσει ένα αξιομνημόνευτο και συναρπαστικό στοιχείο στην περίσταση, άλλοι ανησυχούν για τους κινδύνους και τους πιθανούς κινδύνους που ενέχει.

Σχετικές δημοσιεύσεις