ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 1-1 «Μπλόκο» πριν την Αντβέρπ

Η ΑΕΚ σφυροκόπησε τον Πανσερραϊκό που όμως, αντιστάθηκε και κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1:1, στην αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική της Super League.

O Πανσερραϊκός έβαλε από την αρχή δύσκολα στην ΑΕΚ, πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1:1 και την “Ένωση” να κάνει ξεκίνημα με το… αριστερό στο Πρωτάθλημα και στρέφει την προσοχή της για το ματς της Τετάρτης (30/8, 22:00) κόντρα στην Αντβέρπ για τη ρεβάνς των πλει οφ του Champions League.

Ο Πανσερραϊκός σόκαρε με το… καλησπέρα την “Opap Arena” πιέζοντας από νωρίς και βρίσκοντας γκολ μόλις στα 50 δευτερόλεπτα. Αρχικά ο Ματίας δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασιάδη σε τετ-α-τετ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Πηλέας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Άλεξιτς με κεφαλιά έγραψε το 1:0. Η ΑΕΚ απάντησε άμεσα, με τον Ελίασον να κάνει τη σέντρα και τον Φαν Βέερτ να στέλνει τη μπάλα άουτ με το κεφάλι. Η “Ένωση” στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό και έψαξε το γκολ, ξανά με τον Ολλανδό που αστόχησε και πάλι.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Η συνέχεια ήταν μονόλογος για τους γηπεδούχους που πίεσαν ασφυκτικά για να πετύχουν το πολυπόθητο τέρμα της ισοφάρισης. Αρχικά, με τη σέντρα του Μοχαμάντι και στη συνέχεια με τον Φαν Βέερτ. Στη συνέχεια κέρδισε πέναλτι, καθώς φάνηκε πως ο Ουεντραόγκο βρήκε τη μπάλα με το χέρι, όμως μετά από εξέταση VAR το… πήρε πίσω. Στο 28ο λεπτό, ήρθε η σειρά του Πανσερραϊκού να απειλήσει, με τον Άλεξιτς που έκανε το πλασέ, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στη συνέχεια η ΑΕΚ προσπάθησε και πάλι να απαντήσει αυτή τη φορά με τον Πισάρο να σημαδεύει το δοκάρι, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Μάνταλου πέρασε άουτ. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Πανσερραϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, με τον Γκοτζαμανίδη να κάνει την κεφαλιά και τον Αθανασιάδη να λέει “όχι”.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με… αλλαγές για την ΑΕΚ, με τον Αλμέιδα να βγάζει τον Χρυσόπουλο και να περνά στη θέση του τον Πινέδα, τοποθετώντας τον στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Σιντιμπέ αριστερά και ο Μοχαμαντί με τον Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας. Η ΑΕΚ ήταν ιδιαίτερα κινητική, κλείνοντας τον Πανσερραϊκό στην περιοχή του και πίεζε για ένα γκολ. Τα “λιοντάρια” όμως, στο 59ο λεπτό, απάντησε και έφτασε κοντά στην επίτευξη ενός ακόμη γκολ. Ο Άλεξιτς πήγε να… νικήσει με λόμπα τον Αθανασιάδη που βρισκόταν εκτός εστίας, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 60ο λεπτό, η “Ένωση” κέρδισε πέναλτι, σε αντροπή του Πισάρο από τον Γκοτζαμανίδη. Ο Φαν Βέερτ ανέλαβε την εκτέλεσή του, με τον Χόβαν να αποκρούει με τα πόδια και να κρατά “όρθια” την ομάδα του. Στη συνέχεια, ο κίπερ του Πανσερραϊκού ήταν ο πρωταγωνιστής, λέγοντας “όχι” τόσο στο σουτ του Γιόνσον, όσο και σε αυτό του Πισάρο. Η ΑΕΚ πίεσε και απείλησε ξανά, με τον Γκατσίνοβιτς να κατεβάζει τη μπάλα και να σουτάρει για το 1:1. Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις μετά την ισοφάριση, με την ΑΕΚ να προσπαθεί κι αυτή να βρει το γκολ που θα της έδινε το πολυπόθητο τρίποντο και την πρώτη νίκη. Οι προσπάθειές της όμως δεν απέδωσαν καρπούς, με το 1:1 να διατηρείται έως το τέλος και τον Πανσερραϊκό να παίρνει τον πρώτο του βαθμό, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση για ακόμη ένα ματς.

Γκολ: 78′ Γκατσίνοβιτς / 1′ Άλεξιτς
Κίτρινες: 45+2 Γκατσίνοβιτς / 37′ Γκοτζαμανίδης, 64′ Ουεντραόγκο, 67′ Γούλερι, 72′ Χόβαν, 75′ Πεταβράκης
Δοκάρι: 31′ Δοκάρι

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Χρυσόπουλος, Μοχαμάντι, Γαλανόπουλος, Γιόνσον, Πισάρο, Ελίασον, Μάνταλος, Φαν Βέερτ.

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Ντανκερλούι, Γκοτζαμανίδης Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Στάικος, Μούργος, Πηλέας, Τόμας, Άλεξιτς.

Αναλυτικά η 2η αγωνιστική:

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 3-0

Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0

ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 1-1

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

19:15 Λαμία – Άρης

21:00 ΠΑΟΚ – Κηφισιά

21:30 Ολυμπιακός – Ατρόμητος

Βαθμολογία

1. ΠΑΣ Γιάννινα 4

2. ΠΑΟΚ 3

3. Ολυμπιακός 3

4. Παναθηναϊκός 3*

5. Αστέρας Τρίπολης 3

6. ΟΦΗ 3

7. Βόλος 1

8. Λαμία 1

9. ΑΕΚ 1*

10. Παναιτωλικός 1*

11. Πανσερραϊκός 1

12. Κηφισιά 0

13. Άρης 0

14. Ατρόμητος 0*

*έχουν παιχνίδι λιγότερο

Η επόμενη 3η αγωνιστική

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

21:00 Κηφισιά – Ατρόμητος

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

21:00 Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

20:00 Άρης – Αστέρας Τρίπολης

20:00 Ολυμπιακός – Λαμία

20:00 ΟΦΗ – ΠΑΟΚ

21:30 Βόλος – ΑΕΚ

21:45 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός

Σχετικές δημοσιεύσεις