Αλβανική μαφία: Συνελήφθη στην Αθήνα ο εκτελεστής του αξιωματικού, Αρτάν Κούκου

Ένας 30χρονος ομογενής από την Αλβανία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol, συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.

Αναδημοσίευση από reader.gr, Κώστας Παπαδόπουλος
Ο πρώην ανώτατος αξιωματικός της αλβανικής αστυνομίας, Αρτάν Κούκου, που έπεσε νεκρός μετά από “συμβόλαιο θανάτου” της μαφίας

Η «ερυθρά αγγελία» της Interpol, αφορούσε ανθρωποκτονία που είχε διαπράξει ο 30χρονος ομογενής στα Τίρανα, με θύμα τον πρώην ανώτατο αξιωματικό της αλβανικής αστυνομίας, Αρτάν Κούκου. Το περιστατικό είχε συμβεί στις 8 Απριλίου 2017, με τον Κούκου να πέφτει νεκρός έχοντας δεχθεί συνολικά 7 σφαίρες από δύο εκτελεστές. Το άτομο που συνελήφθη στην Αθήνα ονομάζεται Κριστάκ Λέτσι, ενώ αναμένεται να εκδοθεί στην Αλβανία.

Πρόκειται για μία πολύ σκοτεινή υπόθεση, καθώς για τη δολοφονία του πρώην ανώτατου αξιωματικού της αλβανικής αστυνομίας, είχε ταυτοποιηθεί ακόμη ένα άτομο. Ο λόγος για τον 39χρονο μαφιόζο Μπλένταρ Τ., ο οποίος φέρεται αρχικά να έχει διαφύγει στη Μαδρίτη, ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2018 συνελήφθη στη Δυτική Αττική και έκτοτε κρατείται σε ελληνικές φυλακές.

Οι αλβανικές Αρχές εκτιμούν ότι η δολοφονία του Αρτάν Κούκου οφείλεται στο γεγονός ότι ως διοικητής της Αστυνομίας στην Αυλώνα, είχε δώσει εντολή να ανοίξει ο φάκελος ανθρωποκτονιών που διεπράχθησαν την περίοδο 2005-2012 από την αλβανική μαφία.

Σχετικές δημοσιεύσεις