Αμερικανικές εκλογές – Μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα σε Τραμπ-Μπάιντεν

Κορυφώνεται η αγωνία όσο προχωράει η καταμέτρηση των ψήφων στις λεγόμενες κρίσιμες πολιτείες που «ξεκλειδώνουν» την πόρτα του Λευκού Οίκου στις αμερικανικές εκλογές.

Αντί η εικόνα να ξεκαθαρίζει όσο περνάει η ώρα η κατάσταση δείχνει να περιπλέκεται, αφού μπορεί ο Τζο Μπάιντεν να προηγείται στους εκλέκτορες, ο Ντόναλντ Τραμπ όμως δείχνει να έχει μικρό προβάδισμα, στις κρίσιμες πολιτείες, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Αυτό σημαίνει ότι η εικόνα που καταγράφεται μέχρι και τις 08:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας), λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις ΗΠΑ, είναι ρευστή και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατραπεί προς όφελος του Τραμπ ή του Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να κερδίσει την αμφίρροπη πολιτεία του Οχάιο (18 εκλέκτορες), όπως προβλέπουν πλέον όλα τα ΜΜΕ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το ίδιο.. δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις, και άλλες πολιτείες «κλειδιά», όπως η Πενσυλβάνια και η Βόρεια Καρολίνα.

Σε περίπτωση που ο Μπάιντεν χάσει Οχάιο και Βόρεια Καρολίνα, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να ανακτήσει χαμένο έδαφος από κάποιες από τις πολιτείες που έχασε η Χίλαρι Κλίντον το 2016. Δηλαδή την Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν κα το Ουισκόνσιν.

Στην Πενσυλβάνια αυτή τη στιγμή, με το 61% των ψήφων καταμετρημένο, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει το 56,9%, ενώ ο Τζο Μπάιντεν το 41,8%.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει την πολιτεία, του Τέξας (38 εκλεκτορες) του Οχάιο (18 εκλέκτορες), της Αϊόβα (6 εκλέκτορες), του Κεντάκι (8 εκλέκτορες), της  Οκλαχόμα (7 εκλέκτορες), του Τένεσι (11 εκλέκτορες), της Αλαμπάμα (9 εκλέκτορες), του Μισσισιπί (6 εκλέκτορες), της Νότιας Καρολίνας (9 εκλέκτορες), του Αρκάνσας (6 εκλέκτορες), της Δυτικής Βιρτζίνια (5 εκλέκτορες) , της Ιντιάνα (11 εκλέκτορες) και του Γουαϊόμινγκ (3 εκλέκτορες).

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να κερδίζει την πολιτεία της Μινεσότα (10 εκλέκτορες), της Χαβάης (4 εκλέκτορες), του Βερμόντ (3 εκλέκτορες), τη Βιρτζίνια (13 εκλέκτορες), το Νιού Τζέρσεϊ (14 εκλέκτορες), τη Μασαχουσέτη (11 εκλέκτορες), το Μέριλαντ (10 εκλέκτορες), το Ιλινόις (20 εκλέκτορες), το Ρόουντ Άιλαντ (4 εκλέκτορες), το Ντέλαγουερ (3 εκλέκτορες), το Κονέκτικατ (7 εκλέκτορες), τη Νέα Υόρκη (29 εκλέκτορες), .

Σχετικές δημοσιεύσεις