Ασφαλτοστρώνονται 100 δρόμοι σε όλη τη Θεσσαλονίκη

Σε εργασίες ασφαλτόστρωσης σε όλη την πόλη προχωρά το επόμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση των προβλεπόμενων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Ξεκινάμε εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, για να βελτιώσουμε το προβληματικό οδικό δίκτυο της πόλης. Είναι ζήτημα καθημερινότητας, ζήτημα οδικής ασφάλειας και εν τέλει ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας», ανέφερε ο κ.Ζέρβας.

Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα και θα εξελιχθούν με μεγαλύτερη ένταση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να υπάρχουν οι μικρότερες δυνατές οχλήσεις. Οι δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν επιλέχθηκαν έπειτα από διαβούλευση με τις κατά τόπους δημοτικές κοινότητες και καταγραφή των αναγκών που επισημάνθηκαν, ενώ έχει υπάρξει σχετική συνεννόηση και με τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας.

Στην πρώτη φάση του έργου προβλέπεται η τμηματική ασφαλτόστρωση της οδού Αγίου Δημητρίου, η Βασ.Ηρακλείου αλλά και η παραλιακή Λεωφόρος Νίκης, εκτός από το τμήμα του νέου ποδηλατοδρόμου. Μεταξύ των άλλων οδών που θα γίνουν εργασίες είναι η οδός Αγίων Πάντων, Ανατολικής Θράκης και Διαγόρα, Δελφών, Αναγνωσταρά, Χαλκιδικής, Αλεξανδρείας κ.α., ενώ στην Τριανδρία έχουν ενταχθεί οι οδοί Βενιζέλου και Ελευθερίας.

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μήτρου, η πρώτη φάση των ασφαλτοστρώσεων θα εξελιχθεί κατά την περίοδο από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο, ενώ συνολικά στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η ασφαλτόστρωση 100 δρόμων.

Σχετικές δημοσιεύσεις