Αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι για το λιντσάρισμα του Αστυνομικού

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν δύο κατηγορούμενοι ακόμα για τον λιντσάρισμα του αστυνομικού στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Συλληφθέντες Νέα Σμύρνη

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν σήμερα δυο ακόμα νεαροί που κατηγορούνται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού της ομάδας Δράση στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Χθες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια οι πρώτοι δυο κατηγορούμενοι, δηλαδή ο πρώτος συλληφθείς, ενας 22χρονος νεαρός και ο αποκαλούμενος Ινδιάνος. Αυτός δηλαδή που έτρεξε από απόσταση 100 μέτρων και έριξε στο έδαφος τον αστυνομικό. Για να ακολουθήσει το λιντσάρισμα. Και οι δυο είναι γνωστοί χούλινγκαν.

Νέα Σμύρνη: Αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι για το λιντσάρισμα του Αστυνομικού [εικόνες]

Σήμερα στα δικαστήρια οδηγήθηκαν ακόμα δυο συλληφθέντες που αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες. Συνολικά έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα.

Συλληφθέντες Νέα Σμύρνη
Συλληφθέντες Νέα Σμύρνη
Συλληφθέντες Νέα Σμύρνη

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας νεαρός ανήκει στον αντιεξουαστιαστικό χώρο και μάλιστα φέρεται να έχει εμπλοκή σε αναρχική ομάδα με δράση, μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί για την εμπλοκή τους στην επίθεση του γραφείου του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Για την επίθεση αυτή, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας είχαν συλλάβει έναν 22χρονο Έλληνα και έναν 23χρονο από την Αλβανία.

Συλληφθέντες Νέα Σμύρνη

Παράλληλα, συνελήφθη και άλλος ένα νεαρός άνδρας. Και οι δύο, ηλικίας 22-23 ετών, φέρονται να είχαν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν.

Συλληφθέντες Νέα Σμύρνη

Η σύλληψη του Ινδιάνου

Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα αστυνομικοί συνέλαβαν 30χρονο στη Μαγούλα, τη στιγμή που κατευθυνόταν στο σπίτι του. Πρόκειται για έναν Έλληνα, ιρακινής καταγωγής, που θεωρείται από την αστυνομία ότι ξεκίνησε το “σπριντ” της επίθεσης εναντίον του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Ο 30χρονος “Ινδιάνος” όπως τον αποκαλούν είχε φύγει από την εργασία του ως αποθηκάριος σε μεγάλο πολυκατάστημα τροφίμων στον Ασπρόπυργο.

Νέα Σμύρνη: Αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι για το λιντσάρισμα του Αστυνομικού [εικόνες] - εικόνα 7

Μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα στο πλαίσιο της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί σε βάρος αγνώστων για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού και παραπέμφθηκε στον ΑνακΗ ταυτοποίησή του είχε γίνει ανάμεσα σε τρεις βασικούς υπόπτους, ενός κύκλου 10 ατόμων, οργανωμένοι οπαδοί τριών διαφορετικών ομάδων. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για ξυλοδαρμό και πρακτική που παρέπεμπε καθαρά σε χούλιγκαν. Είχαν διαπιστώσει ότι υπήρξε κάλεσμα σύμπτυξης οπαδών τεσσάρων ομάδων και εκδήλωση πρόθεσης επιθέσεων εναντίον αστυνομικών.

Ποιος είναι ο 22χρονος με το χαμένο… πορτοφόλι

Ο πρώτος που συνελήφθη ήταν ο 22χρονος οπαδός ομάδας από τα νότια προάστια, ο οποίος επίσης κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού. Ο νεαρός φαίνεται πως συμμετέχει στο πλήθος των 50-60 ατόμων που ξυλοφορτώνουν άΣτον τόπο του ξυλοδαρμού βρέθηκε το πορτοφόλι με την… ταυτότητά του. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας θα τον αναζητούσαν προκειμένου να τον συλλάβουν ωστόσο ο ίδιος… 3 ώρες μετά τα θλιβερά γεγονότα, πήγε σε αστυνομική υπηρεσία προκειμένου να δηλώσει την κλοπή του πορτοφολιού του!

πηγη THETOC

Σχετικές δημοσιεύσεις